2020-05-29 10:52

IOHANNIS, invitat de MERKEL și MACRON la semnarea Tratatului de cooperare și integrare franco-german

 |  14:10
IOHANNIS, invitat de MERKEL și MACRON la semnarea Tratatului de cooperare și integrare franco-german

Președintele Klaus Iohannis va participa marți, 22 ianuarie, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german, la invitația cancelarului Angela Merkel și a președintelui Emmanuel Macron, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Ceremonia semnării tratatului de către preşedintele francez şi cancelarul german va avea loc în Sala Încoronării din Primăria orașului Aachen. Cu acest prilej, președintele Klaus Iohannis, care reprezintă România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, va susține o alocuțiune.

La ceremonie vor mai participa președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Tratatul bilateral de la Aachen are ca fundament politic şi juridic Tratatul franco-german de la Elysée, din 1963, care a pus bazele reconcilierii istorice dintre Germania și Franța, și va urmări adaptarea relațiilor dintre cele două state la provocările secolului XXI, cu accent pe sporirea coeziunii acţiunii celor două state la nivel european.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-17Parerea ta...

BANI FARA NUMAR
18 Ian 2019

BAROSANE ; VEZI CA FRANTA NE-A GARANTAT TEZAURUL NOSTRU LA MOSCOVA . CU BANI SI AURUL NOSTRU LENIN A FACUT REVOLUTIA . IAR AMERICANI LE VINDEA ARME , PE BANI SI AURUL NOSTRU . IAR GERMANI AU LUAT MATERIALE , PETROL , CARBUNE , FIER , PE DATORIE . IN VALOARE DE CIRCA 100 MILIARDE EURO . IA DAI CAP IN CAP PE BERBECI SI CERE DREPTURILE NOASTRE . DAR SI CU IDEIA EURO SAU DEZVOLTAT SI SCAPAT DIN COLAPS DUPA 1990 , PE SPINAREA NOASTRA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine