2020-08-14 17:15

Iohannis, invitat de onoare la Conferinţa internaţională de securitate de la Munchen

 |  12:11
Iohannis, invitat de onoare la Conferinţa internaţională de securitate de la Munchen

Preşedintele Klaus Iohannis va participa sâmbătă, în calitate de invitat de onoare, la cea de a 55-a ediţie a Conferinţei internaţionale de securitate de la Munchen.

Şeful statului va deschide, în calitate de înalt reprezentant al statului care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, seria de dezbateri alături de cancelarul federal Angela Merkel şi de preşedintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah Elsisi, ca înalt reprezentant al statului care deţine în prezent preşedinţia Uniunii Africane, Potrivit unui comunicat transmis marţi de Administraţia Prezidenţială.

Agenda acestei ediţii a conferinţei cuprinde teme de actualitate privind gestionarea provocărilor de securitate, inclusiv relaţia transatlantică, priorităţile NATO, viitorul proiectului european şi cooperarea dintre Uniunea Europeană şi NATO.

Conferinţa internaţională de securitate de la Munchen este unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reuneşte, încă din 1963, lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare. Conferinţa reprezintă un reper esenţial al dezbaterilor din domeniul securităţii la nivel european şi euroatlantic şi permite dezbateri şi schimburi de idei informale pe teme care ţin atât de actualitate, cât şi de perspectivă, precizează comunicatul citat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-12Parerea ta...

ANONIM
12 Feb 2019

Este recunoasterea internationala a singurei persoane credibile care reprezinta interesele Romaniei in plan extern. Sa fii invitat de onoare. este o mandrie pentru toti romanii.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
12 Feb 2019

pai si care sunt problemele care se dezbat? ca securitatea UE este vraiste,au umplut Europa de tot felul de migranti care fac probleme
@@ANONIM
12 Feb 2019

Mergi la psihiatru postac analfabet platit de mafia psd care a distrus Romania.
@@ANONIM
12 Feb 2019

Mergi la psihiatru postac analfabet platit de mafia psd care a distrus Romania.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz