2020-07-07 00:39

Iohannis își propune înființarea unei comisii bavaro-românești, pentru relații economice și politice

 |  12:00
Iohannis își propune înființarea unei comisii bavaro-românești, pentru relații economice și politice

Președintele Klaus Iohannis transmis, marți, înaintea discuției cu prim-ministrul Guvernului Landului Bavaria, Markus Söder, că se va înființa o comisie bavaro-românească, lucru important atât pentru relațiile acestora politice cât și pentru cele economice.

"Este în general cunoscut că relațiile între România și Bavaria sunt relații foarte deosebite. Avem o relație care durează de mulți mulți ani. (...) Aș dori, în acest context, să menționez faptul că mi se pare foarte important că guvernul românesc și cel bavarez din nou se întâlnesc. Va exista o comisie bavaro-românească și lucrul acesta este foarte important nu doar pentru relațiile politice ci și pentru relațiile economice între investitori români și bavarezi. Astăzi încă avem posibilitatea să vorbim despre teme europene. În acest sens sunt sigur că vom vorbi și despre ceea ce am făcut noi în Europa. Doresc să spun că România, în ceea ce privește președinția Consiliului UE, a primit foarte multă susținere din partea guvernului bavarez. Avem teme ca și Brexit, ca și bugetul pentru următoarea perioadă și multe alte teme", a afirmat Klaus Iohannis la sediul Guvernului Landului Bavaria, potrivit Mediafax.ro.

Markus Söder, premierul Guvernului Landului Bavaria a declarat că România, din punct de vedere geografic, este importantă pentru Europa.

"România este un partener foarte important în Europa, pentru Bavaria este foarte important. Suntem cei care construiesc punți pentru Europa. Credem că această Europă nu este condusă doar central din Bruxelles și nu se mișcă doar între Germani și Franța și interesul și parteneriatul acesta pentru țările mai mici ale Europei este foarte important și din Sud Estul Europei este foarte important pentru noi. România, din punct de vedere geografic, este foarte importantă pentru Europa. Cu atât mai important este respectul între cele două țări", a afirmat acesta.

Klaus Iohannis efectuează, marți, o vizită de lucru în landul Bavaria din Germania, unde va ține un discurs în fața Guvernului regiunii respective. Șeful statului va participa la o întâlnire a parlamentarilor Uniunii Creștin-Sociale din Bundestag, unde va prezenta viziunea României asupra Europei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-07Parerea ta...

GINEL
07 Ian 2020

Un retardat care și propune verzi și uscate ..
GINEL
07 Ian 2020

Un retardat care și propune verzi și uscate ..
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
07 Ian 2020

Bavaria e probabil cel mai puternic centru industrial din Germania.Vrei Autobuze electrice,tramvaie,trenuri sau orice fel de produse moderne?nu exista nicaieri mai bune decat in Bavaria.Johannis a facut foarte bine,poate profita si Romania in sfarsit cu ceva de pe urma intrarii in UE.Trenurile noastre sunt toate niste vechituri preistorice si nu numai trenurile.Poate v-ati saturat de porcarii vandute de tot felul de smecheri la licitatii aranjate.Avem si noi nevoie de produse de calitate ajunge cu vechiturile
MARINELU
07 Ian 2020

Doamna profesoara cucuvea! Nu at fi mai bine sa le producem noi?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz