2020-02-22 09:39

Klaus Iohannis, întrevedere cu prim-ministrul Japoniei, la Tokyo

 |  09:36
Klaus Iohannis, întrevedere cu prim-ministrul Japoniei, la Tokyo

Klaus Iohannis, președintele României, a fost primit luni, la Palatul Akasaka-Geihinkan, de prim-ministrul nipon Shinzo Abe.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile vor viza Parteneriatul strategic dintre România şi Japonia.

Şeful statului va participa marţi la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito.

În acest context, Klaus Iohannis va avea, tot luni, o întrevedere cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto.

În 2018, prim-ministrul nipon Shinzo Abe a efectuat o vizită în România. Aceasta a fost prima vizită a unui premier japonez în ţara noastră. Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit atunci, la Palatul Cotroceni, pe premierul Shinzo Abe.

Împăratul Naruhito, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă, şi-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumate de către Akihito, împăratul emerit al Japoniei.

Ceremonia de întronare de marţi va reprezenta şi transferul oficial către perioada domniei împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa ("de aleasă armonie"), care succede Erei Heisei (1989 - 2019), asociată perioadei de domnie a împăratului emerit Akihito.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-21Parerea ta...

JOHANNIS îNVINGăTOR
21 Oct 2019

Romania a făcut primul pas spre perfecțiune și inteligenta si asta datorita Președenției. Iar când te gândești ca dna Viorica Dancila cauta si in căcat și in gunoiul cel mare pentru ași descoperi prostia, invidia și răzbunarea!
BORFAș
21 Oct 2019

Invingatorul ....p.li....turism pe banii pulimii...si isi mai ia si ravasitoarea dupa el ...oare l.a luat si pe pahonțu??? Sa il faca fericit... SICTIR LIGIOANA TURISTICA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine