2019-11-15 00:26

Iohannis l-a invitat în România pe secretarul general al NATO, Jens Stonltenberg

 |  19:10
Iohannis l-a invitat în România pe secretarul general al NATO, Jens Stonltenberg

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, că l-a invitat pe secretarul general al NATO în România, Jens Stonltenberg, în acest sens asteptându-se “un moment potrivit” pentru efectuarea acestei vizite.

“Sunt foarte bucuros că mă aflu astăzi aici. Vizita mea confirmă angajamentul ferm al României faţă de partenerii nord-atlantici. Astăzi l-am asigurat pe domnul secretar general de întreaga susţinere pentru eforturile Alianţei şi am reinterat invitaţia de a vizita România”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la conferinţa de presă comună cu oficialul NATO.

În cee ace priveşte concluziile întrevederii cu liderul NATO, Iohannis a stabilit că a fost “o discuţie foarte bună, plină de substanţă”. “Statutul României de membru al NATO şi UE, precum si Parteneriatul Strategic cu SUA, reprezintă, în definitiv, fundamentul polticii noastre externe şi de securitate", a spus liderul de la Cotroceni.

Iohannis, mesaj pentru ucraineni

La puţin timp după sosirea sa de la Bruxelles, Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Ucrainei în România în memoria victimelor atentatelor la adresa populaţiei civile comise de separatiştii din estul Ucrainei.

“În aceste zile de grele încercări, doresc să transmit familiilor îndurerate, întregii naţiuni ucrainene compasiunea mea şi sentimentul de solidaritate al tuturor cetăţenilor români”, a scris Klaus Iohannis, în cartea de condoleanţe de la Ambasada Ucrainei, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray