2019-05-26 02:55


Iohannis, la CSM: Tudorel Toader are altă treabă decât să onoreze bilanţul instituţiei

 |  14:34
Iohannis, la CSM: Tudorel Toader are altă treabă decât să onoreze bilanţul instituţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri absenţa ministrului Justiţiei Tudorel Toader de la şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii în care urmează să fie aleasă noua conducere a Consiliului, afirmând că acesta "are altă treabă" decât să onoreze bilanţul instituţiei. El le-a spus membrilor CSM că în 2018 românii le-au fost alături în apărarea independenţei justiţiei şi vor avea, cu siguranţă, în viitor, un aliat în fiecare cetăţean care îşi doreşte un viitor mai bun la baza căruia nu poate sta nimic altceva decât o justiţie independentă. "Vă asigur de sprijinul meu necondiţionat", a spus preşedintele.

"Ministrul Justiţiei, înţeleg că astăzi are altă treabă decât să vă onoreze bilanţul, princialul promotor al unor asemenea proiecte este membru de drept al CSM şi are obligaţia să fie cel dintâi care respectă aceste principii", a declarat preşedintele.

El i-a asigurat pe membrii CSM de sprijinul său spunându-le câîn 2018 românii le-au fost alături.

"În 2018 românii v-au fost alături în apărarea independenţei justiţiei şi veţi avea, cu siguranţă, în viitor, un aliat în fiecare cetăţean care ăşi doreşte un viitor mai bun la bază căruia nu poate sta nimic altceva decât o justiţie independentă, dreaptă şi eficientă", a firmat preşedintele.

În opinia sa, justiţia independentă este cea mai importantă redută împotriva arbitrariului puterii, iar CSM are o misiune extrem de grea care înseamnă să militeze pentru asigurarea stabilităţii actului de justişie şi, pe de altă parte, să acţioneze împotriva atacurilor la adresa independenţei judecătorilor şi procurorilor, indiferent de unde vin.

"Eu voi face tot ce depinde de mine pentru ca România să nu se întparcă în timp şi vă reasigur de sprijinul meu necondiţionat", a subliniat şeful statului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-12

TAGURI: klaus iohannis, tudorel toader, bilant, institutie,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
12 Dec 2018

TuDOREL nu are timp de CSM. El este la dispozitia puscariasului infractor draknea.. Dupa ce a distrus sistemul judiciar pentru salvarea borfasilor , ce sa mai caute la CSM ?
ANONIM
13 Dec 2018

Daca esti tu ,grofule mafiot care sustii o justitie corupta ce rost mai are prezenta unui om cinstit care vrea o justitie independenta?Tu ce treaba aveai cand trebuia sa reprezinti tara la consiliul european intrunit in Italia Faceai excursii la muzee si siteuri arheologice pe banii tarii iar scaunul tau era gol Nesimtit parsiv ce esti!Te doare in pix de tara asta si de mersul democratic al ei Ti se rupe in 14 spe tradator imputit si puturos dar si dement
Random imageUltimele stiri


STARBAG