2019-10-14 14:14

IOHANNIS: Legea şi constituţia sunt deasupra tuturor

 |  15:37
IOHANNIS: Legea şi constituţia sunt deasupra tuturor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în faţa noilor absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii că meseria lor este foarte importantă pentru societate şi nu trebuie să dea înapoi în faţa presiunilor politice pentru ca "un politician este vremelnic într-o funcţie, dar legea şi constituţia sunt deasupra tuturor".

"Independenţa justiţiei şi garantarea statului de drept sunt cuvinte des uzitate de oamenii politici. Sunt atât de des uzitate încât unii cred că pot folosi aceste argumente pentru a destabiliza statul de drept, iar oamenii iau atitudine în faţa acestor abuzuri.

Indiferent de legimitimitatea invocată în acţiunile lor,  oamenii politici nu trebuie să uite de principiile fundamentale enunţate chiar de Consitituţie,   în caz contrar oamenii iau atitudine şi aduc lucrurile pe făgaşul lor normal, iar românii au demonstrat că îşi doresc un stat de drept puternic.

Judecătorii şi procurorii trebuie să ia decizii cu responsabilitate, pentru că deciziile lor influenţează viaţa oamenilor.

Nu uitaţi că un politician este vremelnic într-o funcţie, dar legea şi constituţia sunt deasupra tuturor", a spus Iohannis, potrivit stiripesurse.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-31Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
31 Ian 2017

IN ULTIMII 27DE ANI ASTA A FOST TARA LUI PAPURA VODA...SINCER NU PRICEP CE S-A SCHIMBAT....CA MAFIA E TOT ACOLO SI NU DA SEMNE DE OBOSEALA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray