2020-08-06 04:40

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului: Ne revine datoria morală de a transmite generaţiilor tinere conştiinţa apartenenţei

 |  11:00
Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului: Ne revine datoria morală de a transmite generaţiilor tinere conştiinţa apartenenţei

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, subliniind că ne revine datoria morală de a transmite generaţiilor tinere, prin exemplul personal, conştiinţa apartenenţei la valorile noastre naţionale, precum şi a faptului că patriotismul nu înseamnă doar emoţia unei sărbători, ci asumarea responsabilităţii de a contribui la progresul României.

„Sărbătorim, în această zi, Drapelul Naţional, care, de peste 170 de ani, reprezintă pentru românii de pretutindeni simbolul identităţii, independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre naţionale. Sub faldurile tricolorului s-au desfăşurat toate marile evenimente care au marcat existenţa României moderne, precum şi devenirea ţării noastre ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, NATO şi partener strategic al Statelor Unite ale Americii”, se arată în mesajul preşedintelui remis News.ro.

Klaus Iohannis precizează că drapelul nostru reprezintă un liant al trecutului, prezentului şi viitorului şi ne aminteşte de sacrificiile făcute de întreaga naţiune pentru a avea, astăzi, un stat democratic şi pluralist, în care drepturile fundamentale ale omului sunt protejate, iar principiile statului de drept sunt respectate.

„Arborarea tricolorului este, de fiecare dată, un moment emoţionant, în care trăim mândria de a aparţine naţiunii noastre. Identificăm drapelul cu pacea, securitatea şi libertatea, dar nu trebuie să uităm că acesta este, în egală măsură, şi un simbol al răspunderii pe care cu toţii o avem pentru dezvoltarea societăţii noastre. Prin celebrarea Zilei Drapelului Naţional, ne revine datoria morală de a transmite generaţiilor tinere, prin exemplul personal, conştiinţa apartenenţei la valorile noastre naţionale, precum şi a faptului că patriotismul nu înseamnă doar emoţia unei sărbători, ci asumarea responsabilităţii de a contribui la progresul României”, subliniază şeful statului.

„Dragi români, suntem toţi uniţi de un singur pământ, o singură ţară şi un singur drapel, iar împreună suntem puternici! La mulţi ani României şi tricolorului nostru!”, încheie preşedintele.

Cu această ocazie, Administraţia Prezidenţială iluminează Palatul Cotroceni în culorile Tricolorului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz