2019-10-23 02:56

Iohannis, MESAJ ferm privind scrisoarea premierului către Jean Claude Juncker

 |  18:20
Iohannis, MESAJ ferm privind scrisoarea premierului către Jean Claude Juncker

"Este o scrisoare în care se cer clarificări, nu se face nicio acuzație acolo. Și din acest punct de vedere scrisoarea nu este greșită", a spus președintele Klaus Iohannis astăzi, la Bruxelles, întrebat fiind despre scrisoarea premierului Viorica Dăncilă adresată președintelui CE, Jean-Claude Juncker, privitoare la numele de demnitari implicați în dosare de corupție care apar într-o corepondență între CE și autoritățile române.

Președintele Klaus Iohannis: "Acasă nu ne-am consultat (n.r., cu premierul Viorica Dăncilă), dar am văzut acea scrisoare. Este o scrisoare prin care se cer clarificări, nu se face nicio acuzație acolo. Și din acest punct de vedere scrisoarea nu este greșită. Am discutat, în speță, președintele Juncker m-a abordat și i-am spus că este o preocupare legitimă din partea opiniei publice și opiniei politice din România. L-am rugat să dea în lucru la o echipă care se apleacă cu toată seriozitatea și în toată profunzimea asupra chestiunii și să ne lămurească. Personal nu cred că este vorba de o imixtiune în actul de justiție, dar nu vreau să dau eu răspunsul în locul Comisiei. I-am rugat, de asemenea, să trateze chestiunea exhaustiv și să vină cu niște răspunsuri pertinente pentru întregul demers, fiindcă până la urmă de aici rezultă o creștere a credibilității mecanismului MCV la noi acasă sau o scădere a încrederii în acest mecanism. Eu cred că lucrurile se vor lămuri și repede și bine".

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că îi va transmite preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, o scrisoare prin care îi va solicita detalii cu privire la solicitările de informaţii adresate Ministerului Justiţiei referitoare la dosare de corupţie la nivel înalt.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-23Parerea ta...

LEVST.
23 Mar 2018

deci vasiliscul-femela poarta numar mare la papuc, incat l-a "bagat sub papuc" chiar si pe iohan-balenu...Mare minune ca acest martzofoi sas , sa nu ne faca o surpriza si mai mare, legata de Kovesi...Va spun eu, caracterul acestui individ este "valoarea" insumata a toate haznalele din lume...
ANONIM
24 Mar 2018

ce intelage nazistul asta prin''scrisoarea nu este gresita?'' adica poate oricine sa vina si sa ordone ce trebuie facut in Romania. plavanul acesta ar merita ceva tare intre ochi
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray