2020-02-22 13:41

Iohannis, mesaj la comemorarea martirului Liviu Babeş: Să nu mai trăim niciodată în minciună şi frică!

 |  12:26
Iohannis, mesaj la comemorarea martirului Liviu Babeş: Să nu mai trăim niciodată în minciună şi frică!

Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul comemorării a 30 de ani de la moartea violentă a lui Liviu Cornel Babeș, care și-a dat foc pe pârtie în semn de protest la adresa regimului comunist de dinainte de 1989.

„În urmă cu exact 30 de ani, Liviu Cornel Babeș şi-a dat foc pe pârtia «Bradul» din Brașov în semn de protest faţă de abuzurile și fărădelegile regimului comunist.

Gestul său temerar reprezintă una dintre paginile pline de eroism și în același timp de dramatism din istoria noastră recentă. Spre disperarea regimului comunist, prin jertfa sa, despre care s-a aflat rapid în presa internațională, Liviu Babeș a spus lumii întregi că poporul român era asuprit, iar România trăia, acum trei decenii, una dintre cele mai negre perioade din istoria sa.

Liviu Babeș a renunțat la viața sa pentru un adevăr. El și-a continuat însă existența în memoria noastră devenind astfel un învingător.

Există multe feluri de a ne aminti de jertfa sa. Unul dintre acestea este să înlocuim cuvintele cu fapte. Să nu ne mai lăsăm mințiți, manipulați! Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea și drepturile noastre! Să nu mai trăim niciodată în minciună şi frică!

Fie ca memoria lui să rămână veşnic în inimile noastre!”, a trasmis președintele Iohannis într-un mesaj difuzat de Administrația Prezidențială.

Pe 2 martie 1989, Liviu Babeş, era pictor şi sculptor amator, a plecat să schieze în Poiana Braşov, iar după ce a coborât pentru ultimă oară pe pârtie şi-a dat foc în semn de protest la adresa regimului comunist. Cumplitul evenimentul a fost făcut public în presa străină cu ajutorul a doi turişti scoţieni, care se aflau în acel moment pe pârtie şi care au relatat întâmplarea unei agenţii de ştiri, aceasta fiind preluată mai departe de marile publicaţii. În schimb, în ţară doar românii care ascultau „Europa Liberă" au aflat de sinuciderea lui Liviu Babeş


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-02Parerea ta...

ANONIM
02 Mar 2019

Cinez vorbeste de minciuna ,abuzuri , frica tocmai cel care a promovat ani dea randul asemenea lucruri Tocmai cel care a vandut copii pentru organe si care a fugarit o de la poarta sa pe bunica copiilor care intreba de nepotii ei fiind mintita Acum el nu mai raspundea de viata acelor copii si o injura pe bunicaScarbosenie nazista mincinoasa si rea
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine