2020-07-10 09:56

Iohannis, mesaj pentru români de Ziua Drapelului Național: Să fim mereu mândri

 |  11:29
Iohannis, mesaj pentru români de Ziua Drapelului Național: Să fim mereu mândri

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, în care susține că drapelul este simbolul identităţii şi al unităţii naţionale a românilor, și îi îndeamnă să fie mereu mândri de istoria acestuia.

"Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Naţional, simbol al identităţii şi unităţii noastre naţionale, la care se raportează fiecare cetăţean român. Alături de Imnul statului, Drapelul României are o însemnătate deosebită pentru independenţa şi suveranitatea ţării noastre. Această aniversare reprezintă un prilej de a onora memoria înaintaşilor noştri şi de a aduce un omagiu celor care s-au sacrificat pentru naţiunea română, pentru ca noi să ne bucurăm în prezent de drepturile şi libertăţile democraţiei. (...) Dragi români, vă îndemn să fim mereu mândri de Drapelul Naţional şi de istoria pe care o poartă. La mulţi ani României şi tricolorului nostru!", se arată în mesajul şefului statului, care a fost transmis de consilierul prezidenţial Ion Oprişor la ceremonia publică de înălţare a Drapelului, care a avut loc în Piaţa Tricolorului din Capitală.

În mesaj, preşedintele Iohannis afirmă că arborarea Drapelului Naţional a marcat marile momente din evoluţia României moderne.

"Sub faldurile tricolorului român s-au transmis mai departe tradiţiile şi obiceiurile poporului nostru, precum şi realizările şi idealurile României contemporane. Astăzi, privim cu mândrie Drapelul Naţional înălţat la sediile Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice. România este un actor relevant şi predictibil, un contribuitor important la securitatea din regiune, un parter strategic solid al Statelor Unite ale Americii, care beneficiază de garanţiile şi oportunităţile apartenenţei la comunitatea euro-atlantică şi care îşi respectă angajamentele asumate în cadrul Uniunii Europene şi NATO", spune şeful statului.

La eveniment a participat şi vicepremierul Raluca Turcan.

"Drapelul Naţional este tot ceea ce înseamnă patrie, libertate şi suveranitate. Înseamnă sacrificiu, dar şi speranţă. Marchează, deopotrivă, trecutul şi prezentul, călăuzeşte viitorul, obligă la responsabilitate şi la o determinare de nezdruncinat. Drapelul Naţional cuprinde entuziasmul care a insuflat în conştiinţa românilor idealurile de mândrie, dragoste de ţară, dorinţa de unitate şi independenţă. Este reperul tuturor românilor, al eroilor din trecut şi al eroilor de mâine, al copiilor din România şi din comunităţile de români de pretutindeni. Tricolorul a fost martor al marilor evenimente din istoria neamului românesc", a spus Raluca Turcan.

Ea a transmis un omagiu eroilor şi mulţumiri militarilor.

"Drapelul naţional a însoţit şi medicii şi personalul medical care anul acesta, pe fondul crizei sanitare generată de noul coronavirus, s-au alăturat colegilor din Italia, SUA şi Republica Moldova, iar seriozitatea şi competenţa cu care s-au implicat în salvarea de vieţi au făcut cinste României. Le mulţumim tuturor. Respect şi admiraţie!", a afirmat vicepremierul.

Raluca Turcan a mai spus că drapelul este "o mândrie, un simbol de performanţă a oamenilor ambiţioşi şi muncitori, liantul nostru pentru o societate mai bună".

"Simbolizează şi performanţa sportivilor, a olimpicilor, a oamenilor de ştiinţă şi de cultură, dar şi integritatea şi determinarea românilor de rând care duc România înainte", a spus ea.

La ceremonia de înălţare a Drapelului României a participat şi prefectul municipiului Bucureşti, Gheorghe Cojanu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-26Parerea ta...

PARAIPAN
26 Iun 2020

Infractorul nr 1 Jigodia alogena dementa Siktir scarba !
DEșTEPTAREA
26 Iun 2020

Drapelul României este extrem de asemănător cu cel al Ciadului, dar albastrul său este de o nuanță mai deschisă. Deși steagul principatului Andorra, respectiv cel al Republicii Moldova prezintă aceleași culori, cu o aceeași dispunere, acestea sunt ușor identificabile datorită stemelor prezente pe culoarea galben, respectiv a nuanțelor diferite de albastru. În 2004, Ciad a cerut Organizației Națiunilor Unite să examineze această problemă, dar președintele României de atunci, Ion Iliescu, a anunțat că nu va apărea nici o schimbare a Drapelului României. ( Trădători de astăzi, din PSD sunt foarte bucuroși de munca Iliesciană )
DESTEPTAREA DIN DROGAIALA
27 Iun 2020

Munca ilesciana ..ce sa ti povestesc ...Dar nemunca plavaneasca nu va face bucurosi ?Ai gasit motiv sa postezi impotriva unui fost presedinte de o suta de ori mai roman si mai cinstit decat voi curve vandute limberale TRAIASCA PARTIDUTUL NAZI LIMBERAL CONDUS DE MARELE NOSTRU ANTIROMAN HOT PLAN -PLAVAN
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz