2019-11-13 15:12

Iohannis: ”N-o să vă spun eu votați acel partid”

 |  18:32
Iohannis: ”N-o să vă spun eu votați acel partid”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu îndeamnă populaţia să voteze cu un anumit partid, dar că se implică în ”conştientizărea nevoii de reformă” şi ”în clarificări”. Șeful statului consideră că ”nu este niciun partid foarte bine reformat sau foarte deschis”, dar ”se vede cu ochiul liber că sunt unii care au eliminat din discuţie penalii şi unii care îi atrag ca magnetul”, transmite News.ro.

”Se vede destul de bine, eu mă implic în conştientizarea nevoii de reformă, de politică curată, transparentă, dar nu cred că mă vedeţi pe mine spunând votaţi acest partid sau acest partid. Fiecare alegător va avea, evident, libertatea să aleagă, dar eu vreau să particip în clarificări şi vreau să vin cu lămuriri care sunt importante pentru români înaintea alegerilor”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, marţi, întrebat de jurnalişti dacă se implică în campania electorală.

Klaus Iohannis a menţionat că nu există ”niciun partid foarte bine reformat”, dar că unele ”se străduiesc”, în timp ce altele atrag penalii ”ca magentul”.

”Nu există niciun partid foarte bine reformat, foarte modern, foarte deschis, dar există partide - şi nu vreau să nominalizez, că o să vă daţi seama singuri - care au înţeles nevoia de reformare, care se străduiesc cât se poate de bine. Vom vedea după ce cunoaştem listele depuse de partide. Deocamdată, putem doar să bănuim, dar se vede cu ochiul liber că sunt unii care au eliminat din discuţie penalii şi sunt alţii care parcă îi atrag ca magnetul, sunt unii care au înţeles - chit că nu le e uşor - că trebuie să meargă spre transparentizare, spre reformă, să întărească lupta anticorupţie, sunt alţii care parcă dimpotrivă îşi atrag penalii în partide, fac găşti acolo, încearcă să se lupte cu justiţia”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a explicat că vrea ca alegătorii să vadă care sunt partidele care ”chiar vor să se reformeze” şi care sunt cele pe care nu le interesează ”ce îşi doresc românii”.

”Aceste lucruri trebuie să le vadă alegătorii şi aici vreau să mă implic ca să vadă de ce e important să mergem pe aceste principii. Cred că putem să vedem foarte uşor care sunt partidele care chiar vor să se reformeze, chit că le este greu şi au înţeles mesajul şi care sunt partidele pe care nu le interesează absolut deloc să se reformeze, pe care nu le interesează absolut deloc ce îşi doresc românii”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, marţi, o vizită la centrala nuclearelectrică de la Cernavodă, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la deschiderea primului reactor nuclear.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray