2020-07-05 04:59

Iohannis neagă discuțiile despre armata europeană

 |  11:43
Iohannis neagă discuțiile despre armata europeană

Liderii care au participat la reuniunea informală a Consiliului European de la Bratislava nu au discutat despre o armată europeană şi nici în viitorul apropiat nu vor aborda acest subiect, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, arătând că este vorba de o mai bună coordonare pe sectorul de apărare a frontierelor şi a zonelor de criză.

"Iniţiativele care există în domeniul Apărării nu vizează crearea unei armate europene. Este o informaţie care s-a dus, cum se spune, în media, doar că ea nu reflectă preocupările Uniunii Europene. Ceea ce este adevărat şi ceea ce vrem este ca iniţiativele pe zona de Apărare, pe intervenţii în zone de criză, pe apărarea frontierelor să fie mult mai bine coordonate şi vrem să avem, într-adevăr, un centru de coordonare, un headquarters - cum este menţionat în documentaţie pentru aceste zone de intervenţii unde intervin forţele armate ale membrelor Uniunii Europene", a explicat preşedintele, citat de Agerpres.Mai mult, a adăugat preşedintele, această iniţiativă europeană nu înlocuieşte NATO, care este, "cel puţin pentru România", baza securităţii europene. "Peste tot se menţionează şi vreau să subliniez acest lucru: nu intenţionează nimeni să creeze ceva în paralel sau în loc de NATO. NATO rămâne, este baza, cel puţin pentru România pot să spun clar că este baza securităţii în Europa. Şi dacă vorbim de NATO, vă amintesc că la Summitul de la Varşovia s-a semnat o înţelegere între NATO şi Uniunea Europeană tocmai pentru a permite o mai bună coordonare şi abordare comună sau complementară de la caz la caz a diferitelor chestiuni", a spus preşedintele. Şeful statului a adăugat că discuţiile la nivel european, la nivelul Apărării, au de-a face cu o mai bună şi mai eficientă coordonare a forţelor. "În momentul de faţă, în domeniul Apărării avem de-a face cu proiecte care vizează o mai bună coordonare, o mai eficientă coordonare şi, da, s-a discutat şi despre industria de Apărare. Nu astăzi, nu a fost astăzi tema, dar în alte formate, industria de Apărare europeană a fost o temă şi cred că toată lumea este de acord că este de interes şi pentru noi. Dacă industria de Apărare europeană se revigorează, atunci automat apar noi locuri de muncă, se salvează locaţii unde industria de Apărare are tradiţie, de exemplu România. Şi această evoluţie nu putem decât să o salutăm", a conchis Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-17Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
17 Sep 2016

ORICUM AR FI....ARMATA EUROPEANA E O REALITATE.....SI MI SE PARE O MARE ABERATIE SA VINA UN REDNECK SAU CINE STIE CE MARIONETA A LUI TONY BLAIR SA DEA ORDINE PRIN EUROPA.....AM AVUT DESTULE PORCARII CU NASTASE SI MAFIA CU EPOLETI......FREGATELE-CONSERVA DE FIER VECHI DIN ANGLIA....SPALAREA DE BANI MAFIOTA CU VECHITURILE DIN ANGLIA.....TOT FELUL DE PRIVATIZARI MAFIOTE NUMITE "STRATEGICE">>>SA-I CONFISTE TOATA AVEREA LUI NASTASE CA SA RECUPEREZE PAGUBELE SI SA NATIONALIZEZE TOT CE INSEAMNA AVERI MAFIOTE
UN NATIONALIST ROMAN
17 Sep 2016

DA , DA , FAC ARMATA CU MAFIOTI NOSTRI , MINISTRI , CEI DIN PARTIDE SI PARLAMENT , SECURISTI , SERVICI , PRIMARI , SOFERI , BUCATARI , OSPATARI , ZIDARI , SI CEILANTI , PESTE 5 MILIOANE DE ROMANI PLECATI DIN TARA .
UN NATIONALIST ROMAN
18 Sep 2016

DA , DA , VIN SASI PE CRESTELE MUNTILOR CARPATI SI APRINDE FOCUL CU BURUIENI , SA PREVESTEASCA INVANDATORI . DE 2000 ANI ACEASI INVAZIE . DAR PESTE 10 ANI NU MAI AU CE SA FURE , TOATE ZACAMINTELE TARI SAU FURAT . OBIECTIVUL DE APARAT NU MAI ESTE , DECIT PRIMARI , MINISTRI , SOFERI LOR , FEMEI DE SERVICI , PAZNICI , ACTIVISTI DIN VECHEA SI NOUA ORGANIZARE DE PARTIDE ., ZIARISTI - CRISTOIU - SI COCOS , CU TRUICA , VIDEANU , OPRESCU , VACAROIU , ISARESCU SI BABE CHIOARE PENSIONARE . IAR PAMINTUL LA MAFIOTI SI ARABI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz