2019-05-26 08:43


Iohannis: Nu există propunere pentru şef al Armatei, din cauza incompetenţei PSD

 |  14:41
Iohannis: Nu există propunere pentru şef al Armatei, din cauza incompetenţei PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apărării pentru şeful Armatei, situaţie care a fost generată de incompetenţa PSD. Preşedintele a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de şef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciucă. Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că preşedintele Klaus Iohannis i-a spus că propunerea pentru postul de şef al Statului Major al Armatei este nelegală, însă nu şi de ce. Leş a mai declarat că nu ştie care a fost argumentul legal pentru prelungirea mandatului generalului Ciucă, atât timp cât legea spune că aceasta se face la propunerea ministrului Apărării, cu avizul premierului. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că decretul semnat de către preşedintele Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului şefului Statului Major al Armatei este nelegal şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională.

”Această propunere făcută de ministrul Apărării nu respectă rigorile legii. În consecinţă, CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării. O situaţie foarte neplăcută care arată o dată în plus, dacă ar fi fost nevoie, că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale ţării”, a afirmat preşedintele Iohannis, după şedinţa CSAT.

Ministrul Apărării: Preşedintele mi-a spus că propunerea pentru şeful Armatei este nelegală, dar nu şi de ceCITEȘTE ȘI Ministrul Apărării: Preşedintele mi-a spus că propunerea pentru şeful Armatei este nelegală, dar nu şi de cePreşedintele a subliniat că, practic, nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcţia de şef al Statului Major al Armatei, deci nu există o propunere pentru şeful Armatei, mandatul generalului Nicolae Ciucă încheindu-se pe 31 decembrie.

”România nu poate să rămână fără şef al Armatei. Această situaţie genrată de incompetenţa PSD trebuie rezolvată. După şedinţa CSAT, am rezolvat-o. Am luat decizia şi am semnat şi trimis spre publicare decretul prin care se prelungeşte mandatul de şef al Armatei pentru generalul Ciucă. Generalul Ciucă, un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase, şi bine ar fi fost ca această chestiune să-şi fi găsit mai repede soluţionarea, dar în continuare cred că Armata României trebuie să ştie cine o conduce şi cum o conduce”, a anunţat preşedintele.

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că decretul semnat de către preşedintele Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului şefului Statului Major al Armatei este nelegal şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională.

”Decretul anunţat de preşedinte considerăm că nu respectă condiţiile de legalitate şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională”, a susţinut premierul Dăncilă.

Ea a afirmat că ”totul pare un scenariu pus în scenă de preşedintele Iohannis de ceva vreme”.

”În spaţiul public apăruse deja informaţia că preşedintele va face un pas în prelungirea mandatului actualului şef al Statului Major şi aş vrea să fie foarte clar, nu vorbim aici despre persoane, ci strict despre respectarea legii. Nici în acest caz preşedintele nu a explicat refuzul în şedinţa CSAT”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

CSAT s-a reunit ”pentru a analiza solicitările ministrului Apărării Naţionale referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României”, potrivit Administraţiei prezidenţiale.

Este posibil ca preşedintele Iohannis şi premierul Dăncilă să fi avut şi o discuţie separată despre propunerile de remanieri de la Dezvoltare Regională şi Transporturi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-29

TAGURI: iohannis, sef armata, psd,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
28 Dec 2018

OARE NU AR FI FRUMOS SA PRELUAM PRESIDENTIA SI FARA PRESEDINTE ??? DE CE DOARME ALIANTA PSD ALDE.....ASTA NU MAI ESTE AROGANTA....ESTE NESIMTIRE....TREBUI TAIATA CRACA ACESTUIA.....VAD CA NU SE SATURA CU MUIE ...OARE CE MAI VREA .. CHIAR SUNTEM O TARA DD CACAT IN CARE UN NESIMTIT FACE CD VREA FARA SA SE JUSTIFICE ???? UITA CA ESTE SLUGA POPORULUI.???
ANONIM
28 Dec 2018

OARE NU AR FI FRUMOS SA PRELUAM PRESIDENTIA SI FARA PRESEDINTE ??? DE CE DOARME ALIANTA PSD ALDE.....ASTA NU MAI ESTE AROGANTA....ESTE NESIMTIRE....TREBUI TAIATA CRACA ACESTUIA.....VAD CA NU SE SATURA CU MUIE ...OARE CE MAI VREA .. CHIAR SUNTEM O TARA DD CACAT IN CARE UN NESIMTIT FACE CD VREA FARA SA SE JUSTIFICE ???? UITA CA ESTE SLUGA POPORULUI.???
ANONIM
28 Dec 2018

INCOMPETENȚA ESTE A STERPULUI....NE-AVAND NICI O JUSTIFICARE PTR ACESTE REFUZURI....SE CREDE GROF PE MOSIA MĂSII SAU IN BLANARIA SOCRULUI
ANONIM
28 Dec 2018

Este firesc, că președintele a fost ales cu mai multe voturi decât partidele din coaliția de guvernare și are competență deplină și pentru conducerea armatei ca președint al CSAT, ?
@ANONIM 1 CRETIN
28 Dec 2018

Bai boule, asta anonim angajat de mafie citeste in p.m. CONSTITUTIA ROMANIEI .
@@ ANONIM CRETIN
28 Dec 2018

ALUPIGUS....si sa ai parte de multa MUIE si in 2019, cretinule....mi.ar place sa fiu bou si tu sa fi vițelul meu ....sa sugi putina smantana .Măta mai bine făcea un cacat decat un avorton ca tine....
ANONIM
01 Ian 2019

Sas dement !Asta e comportament de om sanatos la cap bai lighioana Ia vezi ,poate venim acolo si te scoatem ca pe un sobolan ,dihanie nebuna Pune mana si citeste constitutia tarii asteia care te a rabdat ,si pe care o sabotezi non stop Sarlatanule !
Random imageUltimele stiri


STARBAG