2019-08-18 12:42

Iohannis: O decizie a Curţii Constituţionale nu poate fi discutată prin REFERENDUM

 |  13:38
Iohannis: O decizie a Curţii Constituţionale nu poate fi discutată prin REFERENDUM

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că o decizie a Curţii Constituţionale nu poate fi discutată prin referendum, precizând însă că sunt tot mai mulţi politicieni care pun sub semnul întrebării anumite aspecte ale independenţei Justiţiei şi, dacă va fi nevoie, poate fi convocat un referendum pe această temă.

Întrebat, la Palatul Cotroceni, dacă ia în calcul organizarea unui referendum prin care să ceară părerea românilor pe tema deciziei CCR în cazul procurorului-şef al DNA, Iohannis a răspuns: "Este, sigur, o discuţie care se poate purta, dacă se impune sau nu un referendum, însă aici apar anumite riscuri. O decizie a Curţii Constituţionale nu poate fi discutată prin referendum. Prin referendum pot fi discutate problemele din punct de vedere al construcţiei statului, dar în domeniu (...) statul are o abordare foarte clară de mai bine de zece ani încoace, şi anume independenţa procurorilor şi nesubordonarea politicului. Acest lucru este foarte bine ancorat în Justiţia românească şi nu cred că trebuie supusă acum această chestiune unei consultări populare. Dar, sigur, vedem din păcate că sunt tot mai mulţi politicieni care pun oarecum sub semnul întrebării anumite aspecte ale independenţei Justiţiei şi, dacă va fi nevoie, putem să convocăm un referendum pe această temă".

Totodată, chestionat în legătură cu eventuale consultări cu ONG-urile şi cu partidele politice cu privire la decizia CCR, şeful statului a precizat: "În măsura în care se impun consultări pentru a găsi o abordare bună, sigur se pot face şi consultări".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-05Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
05 Iun 2018

oricum ar fi dar SA LASATI MAFIOTII SA FURE MILIARDELE DE EURo...NIMENI SA NU-I DERANJEZE...JUSTItiA SA LE DEA LIBER SA FUGA CU BANII...SI DUpA AIA SA pUNA GHITZA BANI IN CONTURi LA CEI CORUPTI...ASTA E STATUL CREAT DE MAFIA LUI ILIESCU...DEMOCRATIA ORIGINAL-BOLSEVICA DE CUMETRIE
LEVST.
05 Iun 2018

il muto , parla! In sfarsit, mamelucul a iesit din soc si a spus si el ceva, care este doar-absolut- palavrageala fara sens, insa de acum poate dormi din nou linistit, pentru ca -a spus- el se va spala pe maini, nicio vorba insa de faptul ca in 2012 aceiasi curte a fost de accord cu 300 membri parlament, deci OBLIGATORIU...Insa acum este SI mai obligatoriu, acest bandit jegos cu ifose de neamt titrat este un zero barat, sper ca pesede sa-l faca pana la capat, adica -cum am spus de cateva ori- nu numai sa sterga podelele cu el, dar -in final- sa-l si arunce din ring, adica dupa toata aceasta mustruluiala, doar la misto, pesedeul il va si suspenda...Bovina de Sibiu, isi merita pe deplin soarta, daca nici acum nu indrazneste sa atace o problema esentiala, SI nu e vorba de o persoana f. legala ( ca in cazul Kovesi) ci este vorba de un SURPLUS illegal de 300 de banditi dovediti...
LEVST.
05 Iun 2018

Iar cele 2 respingeri ale adreselor sale (in legatura cu Monitorul Oficial si Legea CSM) emise pe banda, de CCR, dovedesc ca el ,ori este ageamiul ageamiilor si se baga precum musca in lapte, ori ca valetul dormean, bate la el precum la fasole, doar ca sa-i treaca timpul...Ras de pres-edinte, absolut un mameloc dezgustator...De ce dracului nu o avea macar un minim de bun-simt si macar sa-si dea demisia?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray