2020-02-19 11:54

Iohannis: Peste puţin timp vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV

 |  12:15
Iohannis: Peste puţin timp vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că a pus "de nenumărate ori" în discuţie chestiunea integrării în Spaţiul Schengen şi va discuta şi în cursul zilei cu liderii europeni acest subiect. El a atras însă atenţia că sunt politicieni care au atacat justiţia şi chiar şi instituţiile europene, astfel că au apărut acele discuţii despre statul de drept din România. "(...) pot să vă promit că peste puţin timp, probabil nu astăzi, dar peste puţin timp vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV", a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, la Sibiu, înainte de Summitul şefilor de stat şi de guvern, dacă în cadrul discuţiilor informale poate ridica probleme integrării ţării noastre în Spaţiul Schengen.

"Vedeţi, am muncit enorm de mult şi această chestiune - Schengen - am pus-o în discuţie de nenumărate ori şi fiţi siguri că şi astăzi voi discuta cu liderii europeni despre Schengen. Însă, vedeţi că lucrurile nu merg întotdeauna aşa cum ne imaginăm, avem politicieni care, din păcate, au arătat Europei că nu avem numai o faţă frumoasă, avem şi politicieni care atacă justiţia, din păcate, avem politicieni care, din păcate, atacă chiar şi instituţiile europene şi în aceste condiţii, din păcate, în loc să mergem mai departe, să fim acceptaţi cu totul, şi inclusiv în Spaţiul Schengen, au apărut acele discuţii despre statul de drept din România, discuţii care, evident, au fost antamate de politicienii noştri care vor altceva decât binele României. Românii îşi doresc să fie europeni şi vă promit că vom rămâne şi pot să vă promit că peste puţin timp, probabil nu astăzi, dar peste puţin timp vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV", a spus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că a încercat să construiască cu preşedintele României o relaţie instituţională ”normală”, în beneficiul cetăţenilor, dar ”interesul personal, interesul electoral” al preşedintelui este cel care contează. ”Îi solicit domnului preşedinte Iohannis ca în cadrul summitului de la Sibiu să ceară aderarea noastră la spaţiul Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a spus Dăncilă, apreciind că orice reuniune trebuie să aibă un rezultat concret pentru cetăţeni.

Tot miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că „s-a spălat pe mâini de subiectul Schengen”, susţinând că aderarea României la Spaţiul Schengen ţine acum doar de voinţa politică a statelor membre, iar rolul preşedintelui este să contribuie la obţinerea acestei voinţe politice.

"Iohannis s-a spălat pe mâini! Încă o dată! Azi am văzut toţi cum domnul Preşedinte s-a spălat pe mâini de subiectul Schengen apreciind că discuţiile tehnice nu sunt de nivelul dânsului şi că subiectul trebuie abordat în formatul miniştrilor de interne. Aderarea la Spaţiul Schengen nu este doar un obiectiv al Ministerului Afacerilor Interne sau al Guvernului, ci un obiectiv naţional. Pentru asta toate forţele politice, indiferent de culoare sau doctrină, ar trebui să lucreze împreună. Aderarea României la Spaţiul Schengen ţine acum doar de voinţa politică a Statelor Membre, iar rolul Preşedintelui este să contribuie la obţinerea acestei voinţe politice”, scria Carmen Dan pe pagina sa de Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-09Parerea ta...

ANONIM
09 Mai 2019

A vorbit BURATINO asta ceva de schengen??? El nu are in cap altceva decât pas..si guvernul asta....oare este mândru cu guvernul lui zero....adică ciolos...
MAFIA PSD
09 Mai 2019

Nu poti fi in Schengen cu un puscarias la camera deRUTATZILOR si cu un urmarit penal pentru șpaga de 800000 dolari la senat. Nu poti fi in Schengen cand distrugi economia ( oug 114 ). Nu poti fi in Schengen cand dai legi pentru salvarea '' BORFAȘULUI NATIONAL ''. draknea care a furat hrana copiilor orfani. Nu poti fi in SCHENGEN , cand ai discurs marca mafia psd ultra-extremist. Nu poti fi in Schengen cand FURI 21 MILIOANE EURO SI ESTI ANCHETAT DE OLAF. Nu poti fi in Schengen cand propriul tau grup de socialisti INGHEATZA RELATIILE CU MAFIA. Nu poti fi in Schengen cu un premier care incurca denumirile capitalelor europene si are statut de ANALFABET FUNCTIONAL. Nu poti fi in Schengen cand tu psd in guvernarea 2012- 2019 NU AI FACUT UN METRU DE ȘOSEA. NU poti fi in Schengen cand guvernul e plin de analfabeti si puscariasi consilieri ( valcov ). Lista poate continua. Romania ramâne ii Europa datorita prestatiei impecabile a PRESEDINTELUI IOHANNIS SI A ROMANILOR CINSTITI SI ONESTI CARE VOR VOTA IN 26 MAI SI LA REFERENDUM.
ANONIM CLONAT PSIHOPAT
09 Mai 2019

la balamuc cu tine gunoi bolsevic imputit
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine