2019-12-05 16:28

IOHANNIS, prima ciocnire cu JUNCKER: „Nu vrem o EUROPĂ cu mai multe viteze!”. Ce consecințe pot avea ideile care vin de la Bruxelles

 |  15:43
IOHANNIS, prima ciocnire cu JUNCKER: „Nu vrem o EUROPĂ cu mai multe viteze!”. Ce consecințe pot avea ideile care vin de la Bruxelles

Președintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Republicii Malta, Joseph Muscat, context în care s-a poziționat ferm împotriva ideilor vehiculate în ultimul timp la Bruxelles cu privire la o Europă cu mai multe viteze - o Uniune a cercurilor concentrice.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în opinia șefului statului, asemenea formule de reconfigurare a Uniunii ar putea conduce la dezintegrarea proiectului european.

"Șeful statului a subliniat că România se pronunță pentru o Europă puternică, consolidată, unitară și incluzivă", se arată în comunicat.

Poziția lui Iohannis este în evidentă contradicție cu cea exprimată de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care urmează să prezinte, tot miercuri, o "Cartă Alba" despre viitorul UE. Aceasta, în condițiile în care, recent, Juncker a pledat public pentru o Europă cu mai multe viteze, ca soluție pentru depășirea diviziunilor care blochează adeseori marile proiecte.

Cu privire la dezbaterile referitoare la viitorul Uniunii Europene, președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul ferm al țării noastre de a contribui la consolidarea proiectului european. Șeful statului a reiterat că, pentru România, continuarea integrării la nivelul UE rămâne un obiectiv strategic.

În cadrul discuțiilor legate de viitoarele negocieri privind retragerea Marii Britanii din Uniune, șeful statului a accentuat importanța deosebită a menținerii unității celor 27 de state membre UE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray