2020-01-25 13:23

IOHANNIS, prima reacție după Raportul MCV: „Un serios semnal de alarmă de care Coaliția trebuie să țină cont!”

 |  13:39
IOHANNIS, prima reacție după Raportul MCV: „Un serios semnal de alarmă de care Coaliția trebuie să țină cont!”

Președintele Klaus Iohannis consideră că raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare și Verificare în domeniul justiției și luptei împotriva corupției (MCV) reprezintă un serios semnal de alarmă de care coaliția de guvernare trebuie să țină cont, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

"Dacă acțiunile Guvernului și Parlamentului României cu privire la procesul de modificare a legilor Justiției vor continua în aceeași direcție ca și până acum, România va face pași înapoi în ceea ce privește funcționarea sistemului judiciar și lupta împotriva corupției", arată șeful statului.

Administrația Prezidențială arată că președintele Klaus Iohannis împărtășește opinia Comisiei Europene conform căreia procesul de modificare a acestei legislații trebuie să fie unul cât mai transparent și cu luarea în considerare a poziției tuturor actorilor din sistemul judiciar.

„Orice încercare de a controla politic justiția întoarce România spre trecut!”

 

El subliniază că, de la raportul din luna ianuarie 2017, care a consemnat progresele semnificative înregistrate pe parcursul anului 2016, în cel publicat miercuri, Comisia Europeană arată că doar una dintre cele 12 recomandări este implementată satisfăcător și doar la alte trei recomandări s-au înregistrat progrese reale. Șeful statului indică faptul că în raport Comisia Europeană atenționează că impulsul pentru reforma sistemului judiciar a fost în general pierdut pe parcursul anului 2017 și a încetinit procesul de îndeplinire a recomandărilor, existând riscul repunerii în discuție a unor subiecte pe care raportul din luna ianuarie 2017 le-a considerat ca fiind implementate.

Iohannis atrage atenția că "întregul efort făcut de România pentru întărirea reformelor în domeniul justiției și combaterea corupției poate fi periclitat de acțiunile unor oameni politici care refuză să accepte că datoria lor este să lucreze în slujba cetățenilor și nu a unor interese partizane sau de grup".

"Afectarea independenței sistemului judiciar și, în general, orice presiune sau încercare de a controla politic justiția, nu fac altceva decât să întoarcă România spre trecut", arată el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-11-15Parerea ta...

DOMNULE FACEBOOK!
15 Noi 2017

Dumneata esti primul care pune piedici reformei in justitie Dumneata ai venit la Cotroceni lasand in urma un sir de ilegalitati si si hotii facute de dumneata impreuna cu acolitii dumitale Te ai cocotat acolo si ai inceput samanevrezi justitia impreuna cu statul paralel Ai intocmit dosare bazate pe minciuna si fals celor care iti stateau in cale Dumneata crezi ca romanii sunt prosti si tembeli Dumneata crezi ca lumea nu stie cine esti de fapt dumneata si ce ai facut dumneata acolo la Sibiu contrar legilor Te inseli amarnic domnule!
DADA KOKORA
16 Noi 2017

Dar cand seful statului intocmeste dosare pe presupuneri impreuna cu sefa dna e bine asa i ?Nu mai este incalcata independenta justitiei Nu .sigur Atunci justitia estelibera Libera la atac asupra opozitiei Hai sictir cu asa gandire Hai mars !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine