2019-12-14 14:56

Iohannis primește una dintre cele mai importante distincții din lume

 |  11:23
Iohannis primește una dintre cele mai importante distincții din lume

Germania să un semnal puternic că îl susține deplin pe președintele României, Klaus Iohannis, aflat, zilele acestea, într-o încleștare politică „pe viață și pe moarte” cu PSD și ALDE, formațiunile care susțin Guvernul Sorin Grindeanu, care a adoptat celebra OUG 13. Iohannis a primit, vineri, una dintre cele mai importante distincții din lume - Medalia Sf. Gheorghe.

Iată cominicatul Administrației Prezidențiale, pe acest subiect:

„Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, i-a fost conferită, vineri, 3 februarie a.c., Medalia Sf. Gheorghe, în cadrul unui eveniment organizat de Opera ,,Semper’’ din Dresda. Distincţia i-a fost acordată pentru angajamentul său politic continuu în favoarea proiectului european şi a valorilor sale.,,Primesc această Medalie în numele întregii Românii şi o dedic prieteniei româno-germane, pe care o preţuim foarte mult. Numele Medaliei care mi-a fost înmânată - Sfântul Gheorghe – poartă o simbolistică aparte. Pilda Sfântului Gheorghe trimite, în plan ideatic, la lupta pe care statele democratice o duc în contextul european şi internaţional actual complicat.”, se arată în mesajul transmis organizatorilor de către Președintele României.Președintele Klaus Iohannis a arătat, totodată, că Europa trebuie să arate lumii o față politică mai determinată și mai angajată în soluționarea problemelor cu care se confruntă, pentru apărarea fundamentelor proiectului european și ale democrațiilor liberale.,,Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să asumăm responsabilitatea acestei lupte. Datorăm acest efort predecesorilor noştri, care au pus bazele comunității pașnice, libere și prospere care este Europa de astăzi, dar și generaţiilor următoare, care vor trăi în lumea de mâine. Europa înseamnă democrație, pluralism, toleranță, diversitate. Uniunea Europeană înseamnă libertate şi responsabilitate! Toate acestea sunt atuuri, nu slăbiciuni. (…) Soluția ține de noi toți și constă în angajarea pe calea solidarității şi a unităţii, în mod pragmatic şi credibil. Important este ca Uniunea Europeană să-și păstreze, sincer şi onest, valorile şi principiile sale fundamentale şi să identifice căi concrete pentru a fi mai apropiată de cetăţenii săi. Cred că acesta este un aspect esențial pentru noi, toți europenii. România a demonstrat că este un partener predictibil și de încredere, prin asumarea clară, atât a statutului său de membru al UE, deplin angajat, cât și în ceea ce privește responsabilitățile euro-atlantice de securitate și apărare comună.’’, a evidenţiat Preşedintele Klaus Iohannis în mesajul său.În mod tradiţional, în cadrul evenimentului cultural care s-a desfășurat la Dresda, sunt omagiate o serie de personalităţi remarcabile din domeniile politicii, culturii, sportului, social şi al afacerilor prin oferirea Medaliei Sf. Gheorghe. Printre personalităţile în domeniul politic cărora le-a fost acordată această distincţie se numără Christian Wulff, fost Preşedinte al Germaniei, Günther H. Oettinger, fost Comisar european, José Manuel Barroso, fost Preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, fost Premier al Luxemburgului şi actual Preşedinte al Comisiei Europene”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-04Parerea ta...

NESIMțIRE
04 Feb 2017

Cum .......Un penal a fost medaliat la fel ca ce enumerați mai sus .....Ce să înțeleg ???? Că penalii se medaliată între ei ???
CROCODILUL FLAMAND
04 Feb 2017

CONCLUZIA...............EUROPENII O SA-L SUSTINA PE JOHANNIS FULL-OPTION IN LUPTA IMPOTRIVA MAFIEI......LA FEL SI U-S-A ADICA NOUA ADMINISTRATIE TRUMP.................GHITZA O SA ADUNE TOT P-S-D UL IN EXIL...CU OMAR HAISSAM
ROMANIA! TREZESTE-TE!
04 Feb 2017

"Primesc această Medalie în numele întregii Românii"... Multumim domnule Presedinte! Respect!
RESPECT IOHANIS
04 Feb 2017

Diferenta intre Iohanis si Dragnea, Iohanis isi asuma faptele facute in trecut, pe cand Dragnea vrea sa fure in continuare lacomeste!
RUSU ARTHUR
04 Feb 2017

Cele 8milioane de voturi pe care le are presedintele in spate, il legitimeaza mai mult decat tot parlamentul actual, corupt si hot. Multumim ca nu va lasati domnule presedinte, ma bucur ca Romania inca mai are oameni de valoare care sa o reprezinte.
RESPECT .
04 Feb 2017

SUNT MANDRU CA AM UN PRESEDINTE CARE NE REPREZINTA CU CINSTE IN EUROPA.
NASTASE BOGDAN
04 Feb 2017

Sunt mandru ca am ales un asemenea Presedinte! Dragnea si cu ai lui la puscarie cat mai curand!
VINTILA SILVIU G.L.
04 Feb 2017

MA SIMT MANDRU DE ACEST PRESEDINTE CA APARA DEMOCRATIA SI STATUL DE DREPT ,LUPTA ROMANIA PENTRU COPII NOSTRII
TITINA NICA TENE RE
04 Feb 2017

Respect maxim ne mandrim cu dvs
SILVY F.
04 Feb 2017

Acum nu regret ce le 5 ore de stat la coada pt a vota! Va felicit si va rog sa ramaneti intodeauna de partea poporului cinstit.Numai astfel vom putea lasa copiilor nostri o Romanie curata! NU NE DEZAMAGITI!
GOGU DE LA SCULARIE
04 Feb 2017

SUNT MÂNDRU CU UN ASTFEL DE PREȘEDINTE.. .CE A PLECAT DE JOS...A FOST SOFER SI GHID AL VANZATORILOR DE COPII.....A OCOLIT LEGEA,FACAND MEDITATII SI NEPLATIND IMPOZITE ,DECI EVAZIONIST.....A OBTINUT PTR FAMILIA NUMEROASA ( DECI FAMILIST) CATEVA CASUTE,CHIAR DACA NU RESPECTA DECIZIA INSTANTEI ....MERGE INAINTE FIIND IN FRUNTEA PENALILOR DIN TARA ASTA .....SAU CUM ZICEA UN JURNALIST ......MIZERABIL PRESEDINTE
UN FOST CETATEAN
04 Feb 2017

PACAT.... FACEM JOCURILE GERMANIEI ...ALE LUI SOROS...UNGARIEI SI RUSIEI.....VOM VEDEA CE SE VA INTAMPLA....SE DORESTE DESTABILIZARE...RUPEREA TRANSILVANEI DE ROMANIA...CADRILATERULUI ETC....PACAT...VOM VEDEA ...SPER SA NU FIE ASA...CU SPRIJINUL PRESEDINTELUI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray