2020-08-06 04:07

Iohannis, PROMISIUNI pentru o organizare mai bună a alegerilor în DIASPORĂ

 |  16:22
Iohannis, PROMISIUNI pentru o organizare mai bună a alegerilor în DIASPORĂ

Preşedintele Klaus Iohannis spune că are promisiunea fermă a ministrului Afacerilor Externe că la alegerile prezidențiale lucrurile vor fi "mult mai bine organizate"în secţiile de votare din diaspora.

Aflat la The Liederkranz of New York City, pentru lansarea cărţii "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", preşedintele a răspuns unor întrebări legate de organizarea votului în diaspora şi de modul în care s-au desfăşurat întrevederile cu preşedintele SUA, Donald Trump, potrivit Agerpres. La eveniment a fost prezentă şi ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu.

"Am văzut că la europarlamentare, unde participarea a fost senzaţional de bună - poate şi datorită referendumului pe care l-am convocat în paralel cu europarlamentarele - lucrurile nu au funcţionat aşa cum ar fi trebuit şi cum ne-am imaginat că vor funcţiona. După care, folosind rezultatul referendumului, iar s-a lucrat pe legislaţia specifică şi s-au găsit câteva soluţii. Am promisiunea fermă de la doamna ministru al Afacerilor Externe, care este aici, că lucrurile vor fi mult, mult mai bine organizate de această dată în secţiile de vot din diaspora", a declarat Iohannis.

El a spus că speră să se întâmple așa, pentru că altfel s-ar crea impresia în diasporă că nu se poate vota.

"E imposibil să construim un viitor aşa cum ni-l dorim fără să votăm. Şi avem un exemplu de ce se întâmplă dacă nu votăm. În decembrie 2016, foarte mulţi români au spus că nu au ce vota şi că lucrurile, oricum, nu se pot îmbunătăţi şi am avut o participare foarte slabă. Rezultatul îl ştim: guverne foarte slabe care sunt şi în acest moment în funcţiune", a afirmat Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-27Parerea ta...

ANONIM
28 Sep 2019

Cine promite...DUMMKLAUS care a promis ca va isi va elimina imunitatea....dar sta ascuns dupa ea ....va avea soarta lui petrov dupa ce nu o va mai avea ....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz