2019-12-15 18:10

Iohannis, RĂSPUNS DUR pentru Dragnea: Ar fi bine să mai citească un pic legea

 |  14:09
Iohannis, RĂSPUNS DUR pentru Dragnea: Ar fi bine să mai citească un pic legea

Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns joi criticilor liderului PSD Liviu Dragnea care s-a arătat nemulţumit că şeful statului nu se consultă cu Guvernul şi Parlamentul înaintea deplasărilor externe, şeful statului spunând că ar fi bine ca Dragnea "să mai citească un pic legea".

"Voi evalua acest lucru dar, în privinţa informării, ar fi bine să mai citească un pic legea şi să se informeze de la sursa primară", a declarat Iohannis, joi.

El a făcut aceste declaraţii la Sofia, unde miercuri a participat la reuniunea informală a Consiliului European, iar joi va lua parte la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a criticat miercuri pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că nu a cerut Guvernului şi nici Parlamentului un punct de vedere înainte de reuniunile Consiliului European la care a plecat. Dragnea l-a ironizat pe şeful statului, numindu-l "lup moralist" şi spunând că dacă i se pare prea mult acestuia, "de la înălţimea funcţiei”, să ceară mandat, ar trebui "măcar” să se consulte cu Executivul.

"Acolo (la reuniunea Consiliului European, n.r.) se discută despre chestiuni care ţin foarte mult de economia României, de măsuri economice, de măsuri care sunt în zona guvernamentală şi unele sunt în zona parlamentară. Când preşedintele merge la astfel de întâlniri, noi începem să facem analize, evaluări, consultăm oameni cu calităţi de-astea, extrasenzoriale, cam ce spune, cam ce ar putea să spună, cam ce gândeşte. Că poate se întoarce şi trebuie să luăm nişte decizii şi noi nu ştim, că nici după ce se întoarce noi nu aflăm. Deci este un fel de lup moralist. Dacă noţiunea de mandat pe care ar trebui să îl ceară de la înălţimea funcţiei este prea mult, ar trebui măcar o consultare. Niciun om, indiferent ce capacitate are, nu le poate şti pe toate. Şi atunci e bine să te consulţi în Guvern, în Parlament, pentru că acolo trebuie să vorbeşti ceva”, a declarat Liviu Dragnea miercuri, în Parlament.

Întrebat dacă PSD va face şi demersuri oficiale legate de aceste lucruri, Dragnea a răspuns că "s-a săturat” de atâtea demersuri.

"Ce să mai facem, domne, am făcut demersuri de m-am săturat. Noi ne facem treaba, Guvernul îşi face treaba. O să ne ajutaţi voi să aflăm pe surse ce se discută acolo, cam ce gândeşte, ce a gândit”, a mai spus liderul PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-17Parerea ta...

ARDELEANUL
17 Mai 2018

kwi se va trezi ca toate discutiile lui pe aiurea, nu vor face nici cat o ceapa degerata. Ne-anuntand parlamentul si guvernul, acestea nestiind nimic, nu vor face nimic, iar kwi se va face de ras in toata lumea.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray