2020-08-04 22:23

Iohannis, REACȚIE de ultimă oră după VALIDAREA referendumului

 |  16:03
Iohannis, REACȚIE de ultimă oră după VALIDAREA referendumului

Validarea referendumului din 26 mai de către Curtea Constituțională obligă toate forțele politice să pună de urgență în aplicare votul cetățenilor, transmite preşedintele Klaus Iohannis care salută hotărârea CCR de azi.

"Votul popular masiv dat pentru România europeană și democratică, în care justiția trebuie să rămână independentă, a fost o sancțiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislația penală și de a-i scăpa pe politicienii corupți de rigorile legii. Totodată, cetățenii au transmis clar actualei guvernări să renunțe de îndată la practica abuzivă a legiferării prin intermediul Ordonanțelor de Urgență.", transmite Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis atrage atenția că, pe 26 mai, cetățenii au respins categoric demagogia și discursul anti-european și anti-justiție susținut de PSD-ALDE.

"Coaliția de guvernare, care a refuzat să semneze Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români, ignorând opțiunile clar exprimate prin vot la referendumul validat astăzi de CCR", atenţionează şeful statului.

Klaus Iohannis solicită Parlamentului să transpună cu celeritate în legislație toate prevederile stipulate în Acordul Politic Național, pe care l-a inițiat pentru a fi respectată pe deplin voința suverană a cetățenilor români în favoarea statului de drept și împotriva modificărilor de natură să afecteze independența sistemului judiciar, exprimată ferm și fără echivoc la referendum.

Peste 6,5 milioane de români au spus „DA!” la referendumul pe care Președintele Klaus Iohannis l-a convocat ca urmare a asaltului permanent dus în ultimii ani de PSD și ALDE împotriva statului de drept.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-27Parerea ta...

LUCIA
27 Iun 2019

Mie imi place cand Iohannis se pregateste sa spuna ceva remarcabil, care va scimba fata tarii, a Europei sau chiar a lumii, isi aranjeaza tinuta, apare, glasuieste, se retrage demn...iar pe cei din coalitia de guvernare ori ii doare in cot ori nici in cot nu-i doare.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz