2019-10-17 12:08

Iohannis, REACȚIE după refuzul Vioricăi Dăncilă de a merge la Cotroceni: Un precedent periculos

 |  15:18
Iohannis, REACȚIE după refuzul Vioricăi Dăncilă de a merge la Cotroceni: Un precedent periculos

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că prin refuzul Guvernului de a avea consultări cu Preşedinţia înainte de adoptarea rectificării bugetare creează un precedent periculos în raporturile instituționale dintre cele două palate.

Președintele acuză că, deşi şi-a arătat disponibilitatea de a negocia rectificarea bugetară, guvernul a dat dovadă de opacitate şi a adopat actul normativ fără avizul CSAT, se arată într-un comunicat al Administraţie Prezidenţiale.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o invitație la consultări Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, în vederea clarificării unor aspecte ce țin de rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018.

Președintele Klaus Iohannis și-a manifestat, astfel, întreaga disponibilitate la dialog cu Prim-ministrul Viorica Dăncilă, în vederea identificării unei soluții care să permită Guvernului să adopte proiectul rectificării bugetare respectând exigențele constituționale.

Cu toate acestea, Premierul a ignorat invitația la dialog a Președintelui României și a supus spre aprobare în ședința de guvern proiectul rectificării bugetare fără avizul CSAT.

Președintele României își exprimă îngrijorarea în legătură cu situația creată, care evidențiază un precedent periculos, prin depășirea unor linii de predictibilitate în raporturile instituționale, așa cum sunt ele stabilite în arhitectura statului.

Un dialog care să conducă la o soluție reală ar fi putut avea loc în condițiile în care Guvernul ar fi așteptat să aibă loc consultările de la Palatul Cotroceni, înainte să adopte rectificarea bugetară. În acest context, în cadrul unei discuții instituționale, și nu al unei consultări, ale cărei premise au devenit caduce, joi, 6 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni a avut loc o întâlnire între consilierii prezidențiali Cosmin Marinescu, Departamentul Politici Economice și Sociale, Mihaela Ciochină, Departamentul Legislativ, și Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice, respectiv Tudorel Toader, ministrul justiției", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a participat la întâlnirea cu miniştrii Finanţelor şi Justiţiei de la Cotroceni. În locul său au fost doi consilieri prezidenţiali. Întâlnirea a fost solicitată de preşedinte, care a convocat tot guvernul la Cotroceni pentru a discuta proiectul de rectificare bugetară pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale. Guvernul a adoptat însă în şedinţa de miercuri rectificarea bugetară fără avizul CSAT, iar premierul a plecat în Spania.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-06Parerea ta...

ANONIM
06 Sep 2018

presedinte nebun si mincinos Du te dracului!
CIUMA ROSIE
06 Sep 2018

toata cocina asta de porci sunt slugile lui Ghita CIUMA ROSIE BOLSEVICI IMPUTITI
FLOREA BUNEA
06 Sep 2018

nu fiti lasi,comportativa ca oamenii.nu jigniti(recte anonim).nu murdariti aceste pagini.
@FLOREA BUNEA
06 Sep 2018

Dar de ce doar unii!?
AI BELITO BELINI
07 Sep 2018

O CHIAMA LA RAPORT FATA DE CE AU DISCUTAT INAINTE . O BATE LA POUA , CU NUIELUSA
ANONIM
07 Sep 2018

presedinte nebun si mincinos Du te dracului
ANONIM
07 Sep 2018

SE DUCE SA DEFACA SUNCILE FACUTE IN FUNCTI SECRETARA PCR - PSD . O VIATA DE OM NUMAI LUCRATOR CU GURA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray