2020-08-04 23:20

Iohannis, reacție DURĂ după votul pentru Tăriceanu: ”PSD și ALDE obstrucționează justiția!”

 |  20:37
Iohannis, reacție DURĂ după votul pentru Tăriceanu: ”PSD și ALDE obstrucționează justiția!”

PSD şi ALDE continuă să obstrucţioneze justiţia, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală, apreciază Preşedinţia într-un comunicat de presă. Iohannis mai consideră că votul dat în Senat reprezintă un act de crasă sfidare a românilor care şi-au exprimat opţiunea clară la referendum.

”PSD şi ALDE continuă să obstrucţioneze justiţia, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală. Preşedintele României, Klaus Iohannis, consideră că votul dat astăzi în Senat reprezintă un act de crasă sfidare a românilor care şi-au exprimat opţiunea clară la referendumul din 26 mai. La doar câteva zile după ce românii au sancţionat explicit şi dur politica PSD-ALDE de a pune instituţiile statului în slujba protejării politicienilor cu probleme penale, senatorii majorităţii se dezic de mandatul primit de la cetăţeni. Parlamentarii PSD-ALDE, prin votul de astăzi, se descalifică în faţa propriilor cetăţeni şi dovedesc astfel că nu sunt altceva decât o ruşine pentru ţara lor”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Şeful statului mai arată că România şi-a reconfirmat pe 26 mai parcursul demn în rândul statelor cu democraţii consolidate, în care nimeni nu este mai presus de lege.

”Respectarea acestui vot este obligatorie pentru toţi parlamentarii, iar cei care refuză îi trădează practic pe cetăţenii care i-au trimis în Parlamentul României să îi reprezinte, şi nu să reprezinte interesele unor politicieni care trebuie să răspundă în faţa legii. PSD şi ALDE nu au înţeles nimic din votul dat de români la referendum şi, prin ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat, demonstrează că nu au niciun gând să se reformeze, dimpotrivă, continuă practica de blocare a justiţiei. Preşedintele Klaus Iohannis atenţionează parlamentarii actualei majorităţi că se află într-o gravă eroare dacă îşi imaginează că pot continua să calce în picioare valorile fundamentale ale democraţiei şi statului de drept fără să suporte consecinţele. Cetăţenii români nu mai tolerează acest comportament ilegitim, iar cei responsabili vor fi aspru sancţionaţi la urne”, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Senatul a respins luni solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Senatului era acuzat de procurori că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

Cererea DNA a fost respinsă cu 38 de voturi ”pentru”, 71 ”împotrivă” şi o abţinere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-03

In legatura cu acest articol...

EMOȚII pentru Victor Ponta! DECIZIA judecătorilor în Dosarul Turceni-Rovinari

Ludovic Orban a RĂBUFNIT: ”Ordonanța Guvernului, o NERUȘINARE!”

ULTIMA ORĂ: Tăriceanu SCAPĂ de urmărirea penală. Senatul a RESPINS cererea DNA

Tăriceanu lansează noi ACUZAȚII: ”Ancheta are scopuri POLITICE”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz