2020-07-07 15:48

Iohannis, REACȚIE FULGER la solicitările lui Ludovic Orban - Președintele SOMEAZĂ CNA

 |  16:46
Iohannis, REACȚIE FULGER la solicitările lui Ludovic Orban - Președintele SOMEAZĂ CNA

Administrația Prezidențială a solicitat vineri, în numele Președintelui României, Klaus Iohannis, Consiliului Național al Audiovizualului să își respecte propria lege de funcționare și să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum. Deși Legea audiovizualului nr. 504/2002 prevede clar că CNA este autorizat să emită „normele şi regulile de reflectare a desfășurării campaniilor electorale şi a celor pentru referendum”, Consiliul nu și-a respectat această obligație legală, deși intrăm în ultima săptămână de campanie pentru referendum.

De asemenea, a fost solicitată adoptarea de către CNA, cu celeritate, a unei recomandări de difuzare a unui spot audio-video realizat de Administrația Prezidențială, în regim de anunț de interes public, către televiziunile naționale şi locale. Acest spot are în vedere informarea și creșterea gradului de conștientizare a importanței referendumului.

Președintele Klaus Iohannis consideră că refuzul CNA de a-și îndeplini atribuțiile îi afectează în mod direct pe cetățenii României, pentru că dreptul la informație este un drept prevăzut și garantat expres prin Constituție. Toate autoritățile publice sunt obligate să respecte Constituția, orice nerespectare a legii, cu atât mai mult a Legii fundamentale, fiind un abuz.

Demersul lui Iohannis vine după ce liderul PNL Ludovic Orban soma public posturile TV să acorde timpii de antena candidaților la europarlamentare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-18Parerea ta...

MAFIA PSD
19 Mai 2019

CCR , CNA , Jandarmeria , AV. Poporului , AEP , majoritatea institutiilor au fost trecute in subordinea MAFIEI PSD si controlate de '' BORFASUL NATIONAL '' draKnea. Institutia Prezidentiala ramine CEA MAI CREDIBILA DIN ROMANIA. PE 26 MAI VOTATI ANTI-MAFIA PSD-ALDE-UDMR , PENTRU O EUROPA FARA CIUMA ROSIE SI REFERENDUMUL ANTI -HOTIE CU DA. LA AMBELE INTREBARI. ASA VOM SCAPA ROMANIA SI EUROPA DE GUNOAIELE CIUMEI ROSII PSD-,
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz