2019-10-21 15:32

Iohannis: România este puternic ataşată de principiile şi valorile europene. Românii nu îşi văd viitorul în afara UE

 |  11:16
Iohannis: România este puternic ataşată de principiile şi valorile europene. Românii nu îşi văd viitorul în afara UE

Preşedintele Klaus Iohannis susţine într-un mesaj transmis la Adunarea Generală a Centrului European pentru Problemele Lucrătorilor, că un succes al preşedinţiei ţării noastre la Consiliul Uniunii Europene înseamnă rezultate concrete pentru cetăţenii europeni. Şeful statului mai adaugă că România "este puternic ataşată de principiile şi valorile europene, iar românii nu îşi văd viitorul în afara Uniunii Europene".

"Astăzi, Uniunea Europeană se află într-un moment de răscruce. Agenda europeană este marcată de provocări multiple şi incertitudini, unele cu rădăcini în trecut, altele care sunt rodul evoluţiilor prezentului. Şi pentru unele, şi pentru altele, soluţia nu poate veni decât din consens, din maniera în care vom reuşi să gestionăm împreună, instituţii europene şi organizaţii ale societăţii civile, dificultăţile pe care le ridică climatul social-politic de pe cuprinsul continentului nostru", afirmă Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis arată că România se află pe ultima sută de metri în ce priveşte pregătirile pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, "perioadă definitorie pentru viitorul proiectului european, care nu poate fi gândit în absenţa valorilor şi intereselor comune". În timpul preşedinţiei Consiliului UE, România va avea de gestionat provocări majore: Brexit-ul, negocierea Cadrului Financiar Multianual post-2020 şi problema migraţiei, iar în primul semestru al anului viitor, vor fi organizate alegeri pentru Parlamentul European.

"Sunt doar unele dintre cele mai importante chestiuni pe care îmi doresc să le putem trata cu deplină seriozitate şi eficienţă pentru a contribui şi noi la consolidarea proiectului european. Un succes al preşedinţiei româneşti înseamnă, în definitiv, rezultate concrete pentru cetăţenii europeni. Însă, dincolo de proiectele şi demersurile palpabile, îmi doresc să putem readuce optimismul pentru cetăţenii europeni. Pentru acest obiectiv îndrăzneţ, avem însă nevoie de un efort colectiv pentru găsirea unor soluţii pentru o Uniune Europeană puternică şi adaptată, care să corespundă aspiraţiilor generaţiilor viitoare. Tocmai de aceea, în această dificilă misiune din 2019, România acordă o importanţă deosebită dialogului social european. Trebuie să oferim un exemplu de seriozitate şi profesionalism, din partea unui stat membru UE tânăr, modern şi dezvoltat, conştient de responsabilităţile şi drepturile care îi revin în privinţa gestionării pieţei muncii", mai spune Iohannis în mesajul său.

Preşedintele subliniază că una dintre priorităţile asumate de  România este consolidarea convergenţei europene: "Pentru atingerea acestui obiectiv central, un rol important îl vor avea acţiunile destinate ocupării forţei de muncă şi întăririi drepturilor sociale. Dezvoltarea sectorului digital este, de asemenea, fundamentală pentru progresul economic, iar eforturile trebuie îndreptate către transformarea Uniunii Europene într-un lider la nivel mondial în acest domeniu. Consider că implicarea dumneavoastră este vitală în toate aceste proiecte şi în această etapă. De aceea, mă bazez pe expertiza pe care o puteţi furniza şi pe care, iată, o subliniez şi o recunosc astăzi".

Şeful statului aminteşte că evenimentul de sâmbătă are loc cu doar câteva zile înainte de împlinirea unui secol de la realizarea unităţii naţionale româneşti. "În aceşti 100 de ani, românii au luptat, uneori cu preţul vieţii, pentru o Românie modernă şi democratică, iar integrarea europeană reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte din ultimul secol. De aceea, aşa cum spunea recent preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, aceasta nu este doar o sărbătoare românească, ci este o sărbătoare europeană. Creşterea economică, consolidarea democratică, libera circulaţie a persoanelor sunt doar câteva dintre beneficiile pe care aderarea la UE ni le-a adus. România este puternic ataşată de principiile şi valorile europene, iar românii nu îşi văd viitorul în afara Uniunii Europene. Tocmai de aceea, eforturile noastre se vor îndrepta către consolidarea proiectului european prin întărirea democraţiei şi a statului de drept, respectul faţă de cetăţean, promovarea libertăţilor fundamentale", a ]ncheiat Klaus Iohannis.

Iohannis: România este puternic ataşată de principiile şi valorile europene. Românii nu îşi văd viitorul în afara UE
zoom


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-24Parerea ta...

ANONIM
24 Noi 2018

Cat de demagog poate fi ASTA ...in doare exact in cot ( nu de la golf sau tenis) de români....interesul lui si al sterpei primează...banii, case, turism, orice nu mai bunăstarea românilor nu ... UNDE ESTE INTRAREA IN SCHENGEN....UNDE ESTE ELIMINAREA VIZEI PTR SUA ...NIMIC PTR ROMANI ....TOTUL PTR 69...PTR STEARPA ...PTR "AMICUL" LUI PAHONTU
TREZIREAAAA!
25 Noi 2018

După ce au înlesnit LEGISLATIV punerea la pământ a economiei românești, a agriculturii, industriei, a micilor întreprinzători (mici sau mijlocii) prin politici tâmpite, păguboase, NORMAL pe undeva...ca românii să se țină de poala fascistă a U.E. din pricină de conștientizare a faptului că, bătrânii țării trăiesc de pe urma veniturilor primite de la copii/nepoții, iar faptul că pot pleca ÎN AFARĂ de țară, dezumflă natural bomba ce le-ar exploda în față politicienilor de kk-t! Mai apărea la TV pe Realitatea și pițifelnicul ălă fost șef de la SRI care, mai nu-și scuipa în sân de o așa nenorocire! Păi, da! Voi ați dus țara de râpă, voi înlesniți numai IMPORTURILE, falimentând micii intreprinzători! Acum, după GOLIREA țării, AVEȚI MOTIVE PT.PRIMIREA IMIGRANȚILOR CU BRAȚE DESCHISI ȘI...JUSTIFICA(N)T! Iohanis...altă marionetă pusă să cânte la mase bruxellezilor după partitură, iar oile (românii) după cum li se DICTEAZĂ!
MARIO BORGHEZIO
25 Noi 2018

BORGHEZIO a avut dreptate. La 1 decembrie 2009, Herman Von Rompuy, membru al Grupului Bilderberg a fost numit primul președinte permanent al Consiliului European. (Practic, el este primul președinte al Europei). Guvernarea a unei grupări imperialistice în care Traian Băsescu ne-a vândut și care urmează să dezintegreze statul unitar Român. La preluarea mandatului Herman Van Rompuy definește anul 2009 ca fiind ”primul an de guvernare globală”. NIGEL FARAGE: ”Cât de ironic să vezi prim ministru rus Dimitri Medvedev comparându-vă activitățile și spunând că nu le pot compara cu deciziile luate de autoritățile sovietice iar apoi avem și o propunere nouă germană care spune că tot ce trebuie făcut este confiscarea unei părți din valoarea proprietăților oamenilor din sudul părții Mediteraneene a Zonei Euro. Această UNIUNE EUROPEANĂ este NOUL COMUNISM, înseamnă PUTERE fără LIMITE și reprezintă un rezultat al mizeriei umane iar cu cât dispare mai repede, cu atât mai bine. Așadar, politicienii italieni, francezi, englezi, spanioli, greci, etc…își apără integritatea națională și suveranitatea statală. DE CE?! Deoarece constituția unui stat democrat apără, în primul rând, unitatea și suveranitatea sa.
PE CâND LA NOI,
25 Noi 2018

în România, Băselu Ciripandelul ne transformă țara în PAȘALÂC. Să-l urmărim cum se dă de gol: președintele României vorbește despre politicile ascunse al Uniunii Europene. De asemenea, ne descrie pașii colonizării țării, prin distrugerea suveranității aesteia. TRAIAN BĂSESCU: Se fac politici mai puțin vizibile, dar care sunt parte a unei cedări de suveranitate, pentru un exercițiu SOFT la nivel european. ” REZUMAT: 1.”Politici mai puțin vizibile”. Președintele recunoaște că lucrează fără transparență la distrugerea suveranității țării. 2. ”Exercițiu de cedare de suveranitate”. Președintele subliniază faptul că aplică exerciții de distrugere a integrității statului suveran român. TRAIAN BĂSESCU: ”Deci, S-A ACCENTUAT CEDAREA DE SUVERANITATE DAR EA ESTE INSUFICIENTĂ ”(??!!???) REZUMAT: 3. ”s-a accentuat cedarea de suveranitate a țării, dar ea este insuficientă”. Președintele se declară nemulțumit față de progresul colonizării țării. TRAIAN BĂSESCU: ”..și pasul următor va trebui să-l facem destul de repede…” REZUMAT: 4. ”Și pașii următori (în distrugerea suveranității) va trebui să-i facem destul de repede.” Președintele relatează că țara trebuie vândută un pic mai repede.
TRAIAN BĂSESCU
25 Noi 2018

”…destul de repede pentru că aici nu mai este vorba de…INTERESE NAȚIONALE” SFÂRȘIT DE POVESTE Traian Băsescu este primul președinte din istoria României care să promoveze distrugerea suveranității statale. România nu a mai întâlnit o astfel de situație, de la asuprirea hasburgică și ultima cotropire otomană, când s-a încercat transformarea sa în pașalâc. Atenție însă, de data aceasta situația este chiar mai periculoasă. TRAIAN BĂSESCU VA DIZOLVA IDENTITATEA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, CULTURA ȘI INTEGRITATEA ACESTUI NEAM, DEOARECE ELITA IMPERIALISTĂ VESTICĂ ÎL SUSȚINE. Marile puteri vor România DESTRĂMATĂ. Nu mai este o glumă. Inconștienții și nepăsătorii, împreună cu radicaliștii maghiari și interesele străine din interiorul țării (cancerul din interior) mai promovează ideile lui Traian Băsescu. Acest om este TRĂDĂTOR DE NEAM. NIMENI nu se atinge de suveranitatea nației, decât DUȘMANII și TRĂDĂTORII. Suveranitatea ne-a fost păstrată și ocrotită prin sânge și cu prețul vieții de către bunicii și străbunicii noștri. Azi vine unul pe nume Băsescu și se PIȘĂ pe mormintele lor. RUȘINE, Traiane! La început te dădeai mare patriot. Însă te-ai demonstrat un mare laș în final. RUȘINE, Traiane! Nu ești demn de un asemenea nume.
PREșEDINțI MAI VIN.
25 Noi 2018

Însă, odată pierdută, suveranitatea nu se mai întoarce. APĂRAȚI-VĂ Pentru voi, copiii voștri și pentru cei ce au murit ca voi să o aveți astăzi. RENUNȚAREA LA PATRIOTISM ÎNSEAMNĂ MOARTEA NAȚIEI. Luați exempllu Marii Britanii. Luați exemplu Franței ori Italiei. NOI de ce să fim mai prejos? Treziți-vă fraților v-a hipnotizat un șarpe veninos, actor desăvârșit și maestru al camuflării. NIMENI NU ARE DREPTUL SĂ NE FURE SUVERANITATEA. N-I-M-E-N-I . SUVERANITATEA ESTE LIBERTATEA NOASTRĂ! ”Uniunea Europeană este Noul Comunism. Putere fără limite” Nigel Farage. ”Dacă nu sunt șanse de victorie TOT trebuie să lupți, deoarece este mai bine să mori decât să trăiești ca un sclav”. Winston Churchill, despre suveranitate. ”Work out your own salvation. Do not depend on others” Buddha
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray