2019-11-12 21:41

Iohannis: România nu are încă BUGET pentru anul în curs EXCLUSIV din cauza incapacităţii Guvernului

 |  18:04
Iohannis: România nu are încă BUGET pentru anul în curs EXCLUSIV din cauza incapacităţii Guvernului

Preşedintele Klaus Iohannis subliniază că România nu are încă buget pentru anul în curs exclusiv din cauza incapacităţii Guvernului de a concepe, până la această dată, un proiect de buget sustenabil.

Totodată, şeful statului  a mai precizat că afirmaţiile ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, referitoare la întârzierea proiectului de buget pentru anul 2019 din cauza lipsei avizului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) sunt false şi constituie o încercare de discreditare a CSAT.

„Afirmaţiile potrivit cărora proiectul de buget pentru anul 2019 este întârziat din cauza lipsei avizului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt false şi constituie o încercare de a discredita o instituţie fundamentală a statului, cu responsabilităţi constituţionale în domeniul apărării şi securităţii naţionale. România nu are încă buget pentru anul în curs exclusiv din cauza incapacităţii Guvernului de a concepe, până la această dată, un proiect de buget sustenabil”, arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Preşedinţia aminteşte că, în şedinţa CSAT din data de 19 decembrie 2018, au fost avizate propunerile de buget pentru anul 2019 ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, iar aceste informaţii au fost făcute publice la finalul şedinţei.

Precizările Administraţiei Prezidenţiale vin în urma afirmaţiilor ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, conform cărora întârzierea proiectului de buget pentru anul 2019 a fost cauzată de lipsa avizului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-16Parerea ta...

MAMA MARE
16 Ian 2019

In timpul carei guvernari a fost marita varsta de pensionare ? Cine era la putere cand s-a dat Legea nr. 263/2010 ?
ANONIM
16 Ian 2019

Nu avem buget ??? De ce oare ??? Nu cumva din cauza sterpului care refuză 2 miniștri fără să justifice ??? Asta ptr ca este pe moșia lui măsa si tasu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray