2019-08-17 14:57

IOHANNIS: Să protestăm cu toată fermitatea, dacă se dă OUG, Liviu Dragnea trebuie să dispară

 |  14:34
IOHANNIS: Să protestăm cu toată fermitatea, dacă se dă OUG, Liviu Dragnea trebuie să dispară

Președintele Klaus Iohannis spune despre liderul PSD, Liviu Dragnea, că ar trebui să dispară din viața publică românescă după a doua condamnare.

”Scena politică românească a intrat într-o fază destul de tulbure. Am văzut mai multe sondaje și am văzut că nemulțumirea populației e de peste 80%, lumea nu mai are încredere în clasa politică. Așa am considerat că acest anunț poate să constituie un punct interesant, poate unii vor fi încurajați să meargă mai departe, alții nu vor primi bine acest anunț. Mi s-a părut că e necesară o clarificare a intențiilor mele. Nu cred că PSD e extrem de fericit că am făcut acest anunț.

Nu mă tem de nicio suspendare. Deciziile pe care le iau nu le-am luat pentru că mă tem sau nu mă tem de o suspendare, ci pentru că eu le consider bune pentru România. Nu e niciun motiv pentru suspendare, nu are cine să facă suspendarea. Nu vreau să se teamă de mine (n.r Liviu Dragnea), să se teamă de români.

Nu mă aștept să țină Dragnea cont de ce îi transmit via presă. Ar trebui să se retragă de tot, după a doua condamnare, ar trebui să dispară din viața politică. Dragnea nu se retrage, nu se retrage pentr că așa gândește el. Partea mai gravă e că PSD nu își dă seama că trebuie să îl trimită pe Dragnea acasă. Suntem în faza nefericită în care PSD se constituie grup de presiune pentru un infractor. În politică nu trebuie să aștepți până la ultima condamnare. Orice persoană poate să fie considerată nevinovată în sens juridic, dar în politică e nevoie de oameni curați. Cum vrea un infractor condamnat de două ori să fie un exemplu? Politica e despre moralitate. Cum să conducă un om care e condamnat în două dosare penale? Ce credibilitate să mai aibă România în asemenea circumstanțe? S-a lucrat mult în ultimii 30 de ani să ajungem în rând cu lumea și am ajuns în rând cu lumea. Cu acest comportament irațional, România își pierde respetectul pe care îl câștigase greu și în Europa și în lume.

Posibilitatea necontrolată de a da OUG pe timpul vacanței parlamentare e o mare problemă. Acest sistem e contraproductiv și pericolul e că Guvernul poate da OUG fără să fie constituțional, președintele nu poate verifica constituționalitatea. Cred că trebuie să tragem linie și să terminăm cu acest sistem de OUG. Aproape toate guvernele le-au folosit, cu precădere în vacanța de vară. Societatea civilă trebuie să fie alertă și dacă apar OUG care nu ar trebui să existe, cum a fost OUG 13, să protestăm cu toată fermitatea împotriva acestei chestiuni.

Azi e încă săptămâna în care citim, parcă așa m-am exprimat. Vorbim săptămâna viitoare depsre Kovesi. Moțiunea de cenzură ar fi bine să treacă, președintele nu poate interveni decât să spună că ar fi bine să treacă.”, a spus Klaus Iohannis la Sibiu, citat de stiripesurse.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-23Parerea ta...

ANONIM
23 Iun 2018

Cat tupeu pe acest penal ....cică el este corect ...după ce a furat 6 case si a dat ilegal drepturile nazistilor( cică)... dar banii încasări ilegal ptr o casa furată i.a dat înapoi??? Țeapă data românilor...sau ...ghinion
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray