2020-04-03 19:29

Iohannis, săgeți dure la adresa PSD: Politica externă a avut de suferit în ultimii trei ani și jumătate

 |  12:05
Iohannis, săgeți dure la adresa PSD: Politica externă a avut de suferit în ultimii trei ani și jumătate

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți, de la sediul MAE, mai multe săgeți către social-democrați, susținând că trebuie reparat tot ce a stricat PSD și că politica externă trebuie să fie solidă.

"Politica externă a României pe care cred că am condus-o rezonabil a avut în ultimii trei şi ani jumătate de suferit. Lideri pesedişti diletanţi au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare! Singurul lucru pe care l-au obţinut este decredibilizarea României în relaţia cu mulţi parteneri cu care am avut legături strânse şi încredere reciprocă", a spus Iohannis, la preluarea mandatului de ministru de Externe de către Bogdan Aurescu.

El a arătat că unul dintre dosarele ratate de guvernarea pesedistă a fost dosarul ONU.

"Este cazul să reparăm ce au stricat pesediştii. Este cazul să refacem încrederea partenerilor noştri în România, în politica externă a României. Convingerea mea fermă este că România trebuie să aibă o politică externă solidă, de succes, de încredere, indiferent de cine guvernează la un moment dat ţara noastră. Acest lucru acum începe să redevină posibil, după mulţi ani în care politica externă a fost afectată de guvernări eşuate am ajuns într-o zonă în care putem să fim optimişti că preşedintele şi Guvernul României vor colabora loial, aşa cum este scris în Constituţia României", a adăugat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a menţionat priorităţile în politica externă a României - Parteneriatul strategic cu SUA, rolul în NATO şi locul şi rolul în UE, consolidarea, întărirea şi extinderea parteneriatelor strategice şi o bună profilare în plan global, întărirea poziţiei şi a încrederii din partea statelor cu care ţara noastră are relaţii bilaterale.

El s-a declarat mulţumit că Bogdan Aurescu a fost cooptat în echipa guvernamentală a premierului Ludovic Orban.

"Este pentru mine o garanţie a faptului că lucrurile vor fi abordate serios, profesionist şi vă garantez că împreună vom avea succes. Pe Bogdan îl ştiţi foarte bine, este unul dintre cei mai profilaţi diplomaţi români, a început activitatea în minister, s-a profilat extraordinar de pozitiv cu acel renumit proces de la Haga pe care l-a câştigat pentru România, a continuat cariera în minister, a fost ministru şi este acum iarăşi ministru de Externe", a spus Iohannis, arătând că îşi doreşte o colaborare foarte bună.

Şeful statului l-a felicitat şi pe premierul Ludovic Orban pentru preluarea guvernării. "Respir uşurat", a adăugat Iohannis.

Preşedintele i-a mulţumit şi fostului ministru de Externe, Ramona Mănescu, pentru lucrurile făcute bine în scurtul mandat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-05Parerea ta...

SAS MINCINOS
05 Noi 2019

Siktir sas dement !Cel care a tradat interesele tarii esti tu cacaciosule homo
COMISARUL PARAIPAN
05 Noi 2019

foarte bine a facut cine l-a pus pe Bogdan Aurescu la externe-omul este un profesionist si ne va reprezenta la cel mai inalt nivel cu cinste si raspundere.Sa se termine cu toate amantele parasutele si pocnitorile din ambasade si ministere....sa le trimita pe toate la felinarul rosu unde le este locul
DOAMNE FERESTE !
05 Noi 2019

D apai la consiliul european pentru Brexit din oct 2018 cine a lasat scaunul gol bai nene , Ti ai luat toapa si te ai dus la ruinele de la Pompeii Ce tupeu nesimtit ai bai gloaba satanista ,Politica externa nu inseamna sa te duci la negocieri bou si sa vii vaca cu sapca cum ai facut tu bai cioarsa imbarligata Siktir dracului mincinos pervers !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine