2020-04-10 03:12

Iohannis se opune reducerii TVA: Bugetul nu-și permite o reducere

 |  14:13
Iohannis se opune reducerii TVA: Bugetul nu-și permite o reducere

Președintele Iohannis s-a poziționat împotriva reducerii de TVA, argumentând că bugetul nu-și permite în acest moment o asemenea măsură. Ieșirea publică a lui Iohannis vine ca urmare a raportului adoptat de Comisia de buget din Camera Deputaților a fost adoptat un raport care prevede scăderea taxei pe valoarea adăugată de la 19 la 16%.

”PSD încearcă să se reprofileze, dar din păcate merg dintr-o extremă în cealaltă extremă, în loc să se oprească la mijloc. Sunt convins că în Parlament aceste chestiuni vor fi dezbătute și discutate. Eu contez pe înțelepciunea politică a tuturor partidelor din Parlament. În final, pe cine să ajute să împovărezi un buget care deja are constrângeri semnificative?”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre schimbarea atitudinii parlamentarilor PSD, care au votat în favoarea unei inițiative a PNL pentru reducerea TVA.

Totodată, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă este de acord cu reducerea TVA.

”În acest moment bugetul nu-și permite o reducere pe TVA. În perspectivă, sigur, în anii care vor urma este posibil să discutăm așa ceva dacă economia crește și lucrurile merg bine, dar de azi pe mâine să scădem TVA nu mi se pare un lucru bun”, a conchis șeful statului.

Comisia de Buget a Camerei Deputaților a dat, marți, un aviz favorabil asupra proiectului care reduce TVA de la 19% la 16% iar TVA pentru alimente de la 9% la 5% de la 1 ianuarie 2020. Liberalul Dan Vâlceanu s-a împotrivit, deși inițiativa aparține unor colegi de la PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine