2020-07-08 01:28

Iohannis și Orban caută SOLUȚII pentru alegerea primarilor în două tururi

 |  17:37
Iohannis și Orban caută SOLUȚII pentru alegerea primarilor în două tururi

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că Guvernul Orban ”va promova în foarte scurt timp o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi”, refuzând să dea detalii despre modalitatea în care va fi adoptat actul normativ, prin ordonanță de urgență sau prin angajarea răspunderii în fața Parlamentului.

„E soluţia cea mai bună”, a precizat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Sâmbătă, premierul Ludovic Orban a declarat că guvernul pe care îl conduce are la dispoziție două variante prin care să implementeze alegerea primarilor în două tururi de scrutin dacă acest lucru nu va fi decis de Parlament: angajarea răspunderii pe proiectul de lege sau chiar o ordonanță de urgență.

”Avem ca variante angajarea răspunderii sau ordonanță de urgență”, a spus Orban, întrebat despre alegerea primarilor în două tururi.

El a amintit că o inițiativă legislativă în acest sens, depusă de PNL, se află în Camera Deputaților, forul decizional, și că ea poate fi adoptată dacă partidele care au susținut învestirea guvernului o vor vota.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-15

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

DEMOCRAțIE
15 Ian 2020

Cant tema de casa pentru o Românie curata este făcută disciplinat, într-un stil European ce comentariu mai poți dezvolta ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz