2020-07-07 00:14

Iohannis și Orban întâlnire importantă la Cotroceni. Se discută despre anticipate

 |  10:16
Iohannis și Orban întâlnire importantă la Cotroceni. Se discută despre anticipate

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte vineri la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban pentru o discuție în care se vor aborda diferite subiecte, unul dintre ele fiind legat de alegerile anticipate.

Întâlnirea dintre cei doi este programată la ora 11.00, conform News.ro.

Unul dintre subiectele de pe agenda discuţiilor este declanşarea alegerilor anticipate, pe care atât preşedintele, cât şi premierul au declarat că le susţin.

Modalitatea în care acestea ar putea fi declanşate nu a fost încă stabilită.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că se va întâlni cu premierul şi va discuta despre alegerile anticipate.

Întrebat dacă i-a cerut premierului să demisioneze, în cazul în care Opoziţia nu depune moţiune de cenzură, preşedintele a spus: ”Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate cunoaştem prevederea constituţională. Este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea este nevoie de două încercări nereuşite de formare a unui nou guvern. Este evident moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces. Dar, tehnic, şi demisia este o metodă prin care se poate iniţializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta, şi cu premierul, şi cu alţii. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuţie cu Premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni”.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, întrebat dacă l-ar desemna din nou premier pe Ludovic Orban, după alegerile anticipate, Iohannis a spus că este foarte mulţumit de activitatea acestuia.

Ulterior, într-o emisiune la Realitatea Plus, premierul Ludovic Orban a declarat că PNL doreşte organizarea de alegeri anticipate, precizând că Parlamentul nu mai este oglinda fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, tot joi, la Buzău, că preşedintele Iohannis doreşte alegeri anticipate pentru a scăpa de ”un Guvern dezastruos”, iar liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, la Antena 3, că demisia premierului pentru declanşarea alegerilor anticipate trebuie să aibă o justificare foarte solidă, iar declanşarea unei crize politice necesită o explicaţie serioasă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-10Parerea ta...

ARMATA CELOR 12 MAIMUTE
10 Ian 2020

liderul spiritual al iranului K.si liderul Hezbolah sunt in tinta sua si pot fi eliminati in orice moment.ordinul de doborare al avionului civil ucrainean a fost dat de presedintele iranului la sfatul lui putin .dupa modelul doboraririi de catre rusi al avionului civil cu rachete de acum cativa ani.asta se numeste crima cu premeditare.orice amenintare a iranului va fi motiv de eliminare a sefilor iranieni considerati teroristi.exista un plan de eliminare a tuturor sefilor teroristi din intreaga lume.pentru a termina odata cu amenintarile si crimele aceztor dementi. orban asa cum se prevedea un prim minstru foarte slab care prin smecherii si minciuni a satisfacut jefuitorii si parazitii tarii gen ponta,militieni,jandarmi politicieni infractori.pe fata.nimic pentru oemenii care au iesit in strada si pentru tara.doar minciuni.sa vedrm cum vor intra in alegeri cu pensii speciale.foarte slab si min transporturilor.un papagal pemsna cu mafia cnair si a constructorilor.catu nu mai vorbim og peste noapte pentru furat de la oameni si ilegale.romanii sa stie ca un prim ministru responsabil in 24 ee ore ia masurile necesar.ccr desfiintata urgent.este haita infractorilor.opresre dezvoktarea tarii.altfel...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz