2020-08-13 06:38

Iohannis și Ponta de în Ziua Egalității de șanse între femei și bărbați

 |  12:06
Iohannis și Ponta de în Ziua Egalității de șanse între femei și bărbați

Primii lideri politici ai țării, președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta, s-au pronunțat împotriva discriminării de gen. În Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, cei doi politicieni și-au oferit susținerea pentru campaniile care promovează egalitatea de gen,

Președintele Klaus Iohannis a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care face apel la egalitatea de gen. „Respectul față de cei din jurul nostru este o virtute, iar egalitatea de gen trebuie să devină realitate într-o Românie modernă. În luna martie, am promulgat legea care declară 8 Mai Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, iar astăzi mă alătur campaniei internaționale ‪#‎HeForShe, în semn de susținere a drepturilor femeilor din întreaga lume”, a explicat liderul de la Cotroceni.

Nici premierul Victor Ponta nu s-a lăsat mai prejos, pronunțându-se pentru promovarea egalității de șanse în cadrul politicilor sociale, informează Agerpres. „Respectul în domeniul ocupațional și în familie trebuie să fie același pentru bărbați și femei, iar dacă ne dorim o țară cu adevărat modernă standardele duble trebuie să dispară”, consideră șeful Guvernului de la București. Ponta a adăugat în mesajul publicat pe Facebook că Executivul pe care îl conduce susține „eliminarea diferențelor de salarizare pe bază de gen, combaterea oricărui tip de violență fizică și emoțională”, precum și organizațiile care oferă ajutor persoanelor abuzate. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz