2020-08-08 06:19

Iohannis: “Starea de ALERTĂ va fi prelungită. Nu vor fi introduse alte RESTRICȚII, dar nu poate fi vorba nici de măsuri de RELAXARE”

 |  15:40
Iohannis: “Starea de ALERTĂ va fi prelungită. Nu vor fi introduse alte RESTRICȚII, dar nu poate fi vorba nici de măsuri de RELAXARE”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după o întâlnire cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19, că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, dar că nu vor fi reintroduse restricţii, dar nici nu poate fi vorba de măsuri de relaxare. Guvernul va decide miercuri după-amiază, oficial, prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă.

”Am analizat situaţia epidemiologică, măsurile care se impun. Situaţia epidemiologică nu e bună. Aţi văzut că am avut şi azi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. E mult, e foarte mult şi în acest context vreau să vă spun trei lucruri: Protejaţi-vă, protejaţi-vă şi protejaţi şi pe alţii! Purtarea măştii, păstrarea distanţei sunt metode sigure pentru evitarea răspândirii virusului. E evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricţii, cum din păcate, nu poate fi vorba de introducerea de noi relaxări. Protejaţi-vă, protejaţi-i pe ceilalţi!”, a declarat șeful statului.

El a anunţat  Guvernul are în pregătire noi măsuri pentru programul de revigorare economică.

”Tot în legătură cu revigorarea economică e discuţia pe care o voi avea vineri şi sâmbătă la Bruxelles, în Consiliul European. E foarte important ca România să obţină o sumă cât mai mare pentru revigorarea economiei. Mă voi lupta acolo pentru acest lucru”, a precizat Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-15

In legatura cu acest articol...

Alte 641 cazuri noi de Covid-19 și 21 de decese în ultimele 24 de ore. Record de teste efectuate
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz