2020-08-11 15:20

Iohannis strânge pumnii pentru PNL,. Liberalii au citit moţiunea de cenzură în plenul Parlamentului

 |  19:08
Iohannis strânge pumnii pentru PNL,. Liberalii au citit moţiunea de cenzură în plenul Parlamentului

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a citit miercuri, în plenul Parlamentului, textul moţiunii de cenzură intitulate „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta”, măsură despre care preşedintele Klaus Iohannis a declarat că „ar fi un rezultat bun dacă ar trece”.

„Nu sunt implicat deloc în moţiune şi nici în negocierile dintre partide. Dar ar fi un rezultat bun dacă ar trece moţiunea. România are un premier trimis în judecată. Suntem unici, în sensul negativ”, a afirmat Iohannis despre măsura împotriva Executivului, semnată de 180 de parlamentari. Moţiunea va fi dezbătută şi votată, marţi, 29 septembrie, de la ora 10.00, conform unei decizii a Birourilor Permanente ale celor două Camere. „Au apărut chiar exemple concrete de miniştri luaţi în derâdere de omologii lor din cauza acestui politician care se vrea de neînlocuit. Toţi oficialii europeni ştiu că Victor Ponta se află în boxa acuzaţilor. PNL este partidul care apără prezumţia de nevinovăţie, dar această prezumţie nu poate fi folosită ca pretext pentru discreditarea totală a poziţiei de prim-ministru. Aşadar, stimaţi parlamentari, dragi români, Victor Ponta trebuie să plece din fruntea Guvernului, pentru că: un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României; un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României; un premier aflat în faţa judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele şi contribuţiile românilor (…)”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

UNPR a anunţat că nu va vota moţiunea de cenzură a PNL şi consideră că actualul Guvern este unul „bun” şi trebuie să meargă mai departe. Despre acelaşi subiect, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat – la finalul întâlnirii cu liderii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga - că Uniunea va lua o decizie în privinţa votului la moţiunea de cenzură luni, dar „aproape sigur că se va comporta ca o formaţiune de opoziţie”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz