2019-10-14 11:09

Iohannis SUSȚINE pactul ONU pentru migrație, deși multe state din UE, alături de SUA se OPUN

 |  18:42
Iohannis SUSȚINE pactul ONU pentru migrație, deși multe state din UE, alături de SUA se OPUN

Președintele Klaus Iohannis a aprobat miercuri, la propunerea Guvernului României, memorandumul care susține Compactul Global pentru Migrație (CGM), care, în forma convenită în urma negocierilor, nu încurajează migrația și nu are în vedere crearea de noi drepturi. Totul, în condițiile în care tot mai multe state din UE, alături de SUA, au anunțat că nu vor semna pactul ONU pentru migrație.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a aprobat miercuri, 28 noiembrie, la propunerea Guvernului României, Memorandumul cu tema ”Participarea delegației României la Conferința interguvernamentală la nivel înalt pentru adoptarea Compactului ONU pentru o Migrație sigură, ordonată și reglementată”. Prin acest Memorandum, Guvernul României a propus adoptarea unei poziții de susținere din partea României a Compactului Global pentru Migrație (CGM), în forma convenită în urma negocierilor. De asemenea, prin intermediul acestui document, a fost aprobat textul declarației naționale care va fi prezentată de către delegația României care va participa la Conferința interguvernamentală pentru adoptarea Compactului Global pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată, care va avea loc în perioada 10-11 decembrie a.c., la Marrakesh, Maroc”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, citat de stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, în declarația națională se arată, printre altele, că CGM nu încurajează migrația și nu are în vedere crearea de noi drepturi, fiind un document care reunește un set de politici și bune practici în domeniu, de la care statele pot să se inspire pentru implementarea politicilor migraționale naționale. De asemenea, se arată că CGM nu este un acord internațional cu valoare juridică obligatorie, fiind respectată suveranitatea națională a statelor de a decide propriile politici migraționale naționale și prerogativele de a reglementa migrația în cadrul jurisdicțiilor lor, în conformitate cu dreptul internațional. În plus, Compactul nu implică obligații financiare suplimentare pentru statele membre.

”Compactul Global pentru Migrație vizează crearea unui cadru de cooperare destinat îmbunătățirii guvernanței și a cooperării internaționale în materie de migrație legală, abordării uniformizate a provocărilor actuale asociate acestui fenomen, precum și consolidării contribuției migranţilor și a migrației la dezvoltarea durabilă. De asemenea, se are în vedere încurajarea unor politici eficiente de management al frontierelor, cu respectarea suveranității naționale, a statului de drept și a obligațiilor în conformitate cu dreptul internațional”, se mai menționează în comunicat.

România a participat timp de 18 luni, în baza unui mandat aprobat de către prim-ministrul României, la toate etapele de negociere a Compactului Global pentru Migrație, pledând pentru adoptarea unui ”text echilibrat și susținând unitatea poziționării Uniunii Europene”.

”Printre obiectivele României au figurat susținerea unui text fără valoare juridică obligatorie, evitarea stabilirii obligațiilor financiare suplimentare obligatorii pentru statele membre, reflectarea corespunzătoare a principiului suveranității naționale, susținerea unor politici care să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului, precum și reflectarea adecvată a diferențierii clare între migranţi legali și ilegali, precum și între migranţi și refugiați. Conform Memorandumului, decizia privind asumarea Compactului Global pentru Migrație ia în considerare atât interesele naționale ale României, precum și perspectiva preluării de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene și candidatura la un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Linia de acțiune a României este bazată pe solidaritate, angajament multilateral și necesitatea unui răspuns colectiv și o abordare cuprinzătoare faţă de provocările migrației. Totodată, este vizată combaterea efectelor negative generate de o migrație neregulată și negestionată, cum ar fi xenofobia, intoleranța și rasismul”, se precizează în finalul comunicatului de presă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-28Parerea ta...

ANONIM
28 Noi 2018

Sa iei migranti in casele tale sa ii tina de urât sterpei....cine esti tu sa susții acest acord ?? Ai întrebat poporul ?? Vezi ca nu esti pe moșia ta aici...
STAI AșA, ANONIME....
28 Noi 2018

”Președintele Klaus Iohannis a aprobat miercuri, la propunerea Guvernului României, memorandumul care susține Compactul Global pentru Migrație ” DECI, LA PROPUNEA GUVERNULUI ACTUAL, DE MAFIOȚI ”CRE(Ș)TINI!”
ANONIM
28 Noi 2018

Putea sa nu aprobe daca tinea la romani dar el fiind alogen si furand cat poate de la tara asta si urand romanii ce altceva ati fi vrut sa faca?
HMM....
28 Noi 2018

Ai dreptate! Dacă ținea cu adevărat la români NU APROBA! Deci, ÎNCĂ O DATĂ = SUNT MÂNĂ-N MÂNĂ ȘI DE ACEEAȘI FACTURĂ! LĂCOMIA, INTERESELE ÎI UNEȘTE PE BORFAȘI, FIE DE STÂNGA, FIE DE DREAPTA!
ANONIM
28 Noi 2018

Astia de dreapta sunt mai cinici si mai perversi Si astialalti si cei ai lui IOHANUS sunt hoti
AI DREPTATE!
28 Noi 2018

în ceea ce privește STÂNGA....care PARE mai telectuală și mai rafinată dar care o întoarce ca la Ploiești când e pe cai, cu frâiele-n mână, arătându-ți spatele, fără nicio apăsare sau remușcare, față de varianta mai comunist-bolovănoasă, ce se vrea patri(h)oată/patriotardă prin promisiuni dar care, la împărțeală...în viclenia lor, o fac să dea ”bine” DOAR pe hârtie, NU și în conturi prin salarii, făcându-te precum HOȚII, LA BUZUNARE....Iar tu, năuc, total nelămurit, riști s-o dai în nevroză cu psihopații de ei pentru că, potrivit zicerii: PSIHOPATUL E CONVINS CĂ 1+1 = 3, iar NEVROPATUL ȘTIE CĂ 1+1 = 2, DAR ÎL ENERVEAZĂ! Așa și cu noi, în raport cu ceea ce hotărăsc pentru/în numele și ”binele” nostru!
@AI DREPTATE
29 Noi 2018

o bolmojeala pe care nici tu nu o intelegi Esti cu drogul in cap!
@AI DREPTATE...
30 Noi 2018

Când nu te duce NUCA, confuzi iodul din tiroidă cu nuca propriu-zisă care d-aia se și mănâncă pentru că face bine la CREIER...având forma circumvoluțiunilor (lipsă la tine...) dar ca ”fruct” oleaginos făcând bine și la glandă! Tu, ca să-ți manifești continuu FIXAȚIA faci scandal exact ca vulpea care s-a îmbătat de la atâta vin proveniți din strugurii care erau acrii...drogatule ce ești!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray