2020-04-05 20:22

Iohannis, un nou ATAC la adresa PSD: ”Continuă să se agațe cu DISPERARE de putere”

 |  20:53
Iohannis, un nou ATAC la adresa PSD: ”Continuă să se agațe cu DISPERARE de putere”

Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac împotriva PSD, reproșându-i că a lăsat în urmă analfabetism funcțional, un sistem de sănătate dezechilibrat și o administrație ineficientă.

”Dacă ne uităm la ceea ce a lăsat PSD în urmă, la politica nefastă a guvernelor din ultimii ani, care, deși s-au intitulat „sociale”, au neglijat tocmai solidaritatea și coeziunea, vedem inegalități crescute, analfabetism funcțional, un sistem medical dezechilibrat, o administrație de multe ori ineficientă și opacă.

Acestea sunt doar câteva dintre provocările de reformă cărora, împreună, trebuie să le facem față.

Există însă semnale clare pentru a avea speranță și încredere în viitor. Hotărârea cu care românii, începând cu anul trecut, au spus „nu” unei voințe politice anti-europene și și-au cerut, astfel, dreptul de a fi ascultați și reprezentați așa cum se cuvine nu lasă loc de interpretări.

Am spus-o și o repet, avem nevoie de o resetare, pentru ca ceea ce începem să construim să dureze.

În cele câteva luni de guvernare a Partidului Național Liberal, românii au început să vadă șansa de a construi durabil pentru România. Au fost inițiate reforme de mult timp amânate în domenii prioritare pentru români: infrastructură, energie, economie, muncă, administrație.

Disperarea cu care PSD continuă să se agațe de mecanismele puterii și insistă să blocheze orice inițiativă de reformă nu poate însemna decât un singur lucru, că lucrurile au început să se întoarcă, încet, dar sigur, către normalitate.

2020 este un an decisiv. Trebuie să realizăm importanța momentului politic pe care România îl traversează în prezent, miza esențială a stabilității și predictibilității pentru următorii ani. Și este timpul să alegem cum vrem să fie România noastră” a declarat Klaus Iohannis la Gala Femeilor de Afaceri.

Președintele a făcut și un apel la înțelepciune în actuala criză provocată de infecția cu coronavirus:

”În actualul context, în care ne concentrăm pe stoparea răspândirii infecției cu coronavirus, fac un apel la înțelepciune și echilibru, la calm și realism, pentru ca viața socială să nu devină victimă a unei epidemii de panică, pe fondul neîncrederii și al știrilor false.

Responsabilitatea trebuie să ghideze permanent deciziile politice, iar convingerea mea fermă este aceea că atunci când există bună-credință și înțelepciune, vom găsi cele mai bune soluții și vom depăși orice obstacol” a concluzionat Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-04Parerea ta...

ANONYMOUS
05 Mar 2020

Huooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo !!!!!! Corona IohaniSS !!!
ELEGANTA
05 Mar 2020

Responsabilitatea autorităților trebuie să ghideze in sensul bun al cuvântului pe fiecare om, indiferent de vârsta.
COMISARUL PARAIPAN
05 Mar 2020

anticipatele o sa curete toata mafia asta infestata cu SPAGO-CIORDILO virus.Un politician care se preface ca nu rezolva problemele de siguranta nationala este de fapt cel care creaza problemele respective.Adica un TRADATOR platit de diverse mafii
INTERNATIONAL PRESS
05 Mar 2020

SPITALUL DE DOMENIU. Un bărbat primește asistență în cortul medical pre-triaj din fața spitalului Cremona, din Cremona, nordul Italiei, la 4 martie 2020. Foto de Miguel Medina / AFP SPITALUL DE DOMENIU. Un bărbat primește asistență în cortul medical pre-triaj din fața spitalului Cremona, din Cremona, nordul Italiei, la 4 martie 2020. Foto de Miguel Medina / AFP CREMONA, Italia - Un cort albastru plin de medici mascați în salopete de nailon și mănuși de cauciuc salută pacienții din afara unui spital italian la epicentrul european al noii epidemii de coronavirus . Bine ați venit în camera de „sortare”: un spital de câmp în formă de armată desfășurat de urgență în care persoanele care suferă de febră sau care prezintă alte simptome asemănătoare gripei sunt testate pentru semne de COVID-19. Italia învață rapid din greșelile sale.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine