2019-10-22 09:07

Iohannis, un nou ATAC la ”penalii”din fruntea statului

 |  18:16
Iohannis, un nou ATAC la ”penalii”din fruntea statului

Președintele Klaus Iohannis a lansat, de la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, un atac la adresa președinților celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în fruntea statului, spune el.

Iohannis a spus, la şedinţa CSM, că dacă se va discuta despre modificarea Constituţiei şi arhitectura statului, ar trebui introdus în legea fundamentală principiul integrităţii, pentru că persoanele condamnate sau cercetate nu au ce căuta în conducerea statului.

„Foarte multe discuții s-au purtat în 2017 despre ce fac judecătorii, despre ce fac procurorii. A apărut așa, un entuziasm de a se discuta în spațiul public despre ce se întâmplă în sistemul de justiție. Având în vedere că avem câteva persoane condamnate penal, urmărite penal, judecate penal în chiar conducerea statului, nu-i de mirare.

Am afirmat în repetate rânduri și o să mai afirm, spre disperarea lor, că astfel de persoane nu au ce căuta în conducerea statului. Exact din acest motiv, fiincă dintr-un interes personal evident, ei vor fi tot timpul tentați să pună sub semnul întrebării sistemul de justiție – justiția, judecătorii, procurorii – dăunând astfel grav statului, încrederii cetățeanului în stat și în justiție”, a spus Iohannis.

„Sistemul electoral a fost așa construit, că accesul acestor persoane a fost posibil și nu putem să negăm, în condițiile acestor legi valabile, accesul acestor persoane la funcții înalte în stat. Personal, sunt convins că dacă ne-am apuca să discutăm Constituția, arhitectura statului, este obligatoriu să introducem principiul integrității chiar în Constituție, altfel s-ar putea ca situații de acest tip să apară și în alte cicluri electorale”, a continuat președintele.

„Când am devenit preşedinte, am promis că voi încerca să introduc alt fel de a face politică, cu mai puţine artificii, mai puţin scandal şi cu mai multe rezultate. Mi-am imaginat că după un timp rezonabil de scurt anumite lucruri sunt evidente şi nu mai trebuie spuse în fiecare an. (...) Îmi face recunosc plăcerea să spun câteva lucruri care cred că sunt chiar de bază şi simple. În România justiţia e independentă şi trebuie să rămână aşa. Eu, preşedintele României, voi face tot ce îmi stă în puterea constituţională să fac să garantaţi independenţa justiţiei. Veţi avea în mine un partener şi susţinător constant pe care vă puteţi baza”, a spus Iohannis.

”Eu cred şi am toată încrederea în dumneavoastră că veţi merge mai departe tot aşa. Pentru România nu există alta cale. Vedem cu toţii perindându-se pe la televiziuni şi în faţa camerelor diverşi politicieni de diferite coloraturi care spun lucruri surprinzătoare. (...) Nu am crezut acum 3 ani că o să mai văd pe la televizor politicieni care aparent foarte serios spun că justiţia nu trebuie să-şi facă de cap şi astfel de afirmaţii fundamental şi constituţional deplasate. Faptul că se fac astfel de afirmaţii în spaţiul public trebuie să ne dea de gândit foarte serios”, a le-a spus președintele membrilor CSM.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-05Parerea ta...

ANONIM
05 Ian 2018

Dacaeste independenta de ce se fabrica dosare la comanda politica De ce se judeca pe facaturi iar procurorii fac presiuni asupra judecatorilor de ce don pres edinte?Asa este o justitie independenta ?SEFII IN JUSTITIE AU FOST NUMITI POLITIC DE bASESCU IAR DUMNEATA AI DUS IN CONTINUARE MAFIA DIN REPUBLICA PROCURORILOR De ce te faci ca totul e normal cand de fapt totul este o mocirla in justitia dumitale don president pus de SRI ?
LEVST.
05 Ian 2018

„Când am devenit preşedinte, am promis că..."...Mi-am imaginat că după un timp..."____-------____Bivola este tot bivola, chair daca ajunge pres-edinte, el de fapt a promis marea si sarea, INAINTE de a ajunge taroste, cum a ajuns a si confirmat proverbul ca "sari ca o pantera si cazi ca o baliga", s-a facut catelus cumite, a inceput -imediat- sa-si vanda maculatura si sa inceapa programul "International Geographic"... Cat despre imaginat, bivola albinotica, poti sa-ti imaginezi ce vrei, noaptea cand iti rumegi si "marile idei", insa poporul te plateste sa actionezi, ai avut cel putin 3-4 ocazii clare sa termini cu sistemul mafiot, dar pentru ca esti ginere de securist si fost nomenclaturist( de rang mai mic) prezervi privilegiile celor ca tine si -in continuare- opresezi masele lucratoare, de fapt scopul tau este chair mai perfid, este suprem, DESFINTAREA ROMANIEI( pentru ca -printre altele- esti si agent austro-german, tarile unde -inca- se scurg , pe nimic, mai toate resursele tarii, inclusiv cele umane)...
ANONIM
05 Ian 2018

Cand te vad spunand minciuni si gogomanii imi vine sa fug din tara asta condusa anapoda de unul ca dumneata Ai fost ales stramb de forte paralele cu legea si conduci stramb asa cum ai fost dresat Esti hot dovedit dar minti fara clipire si fara rusine domnule Stim cine esti si ce hram porti Ti ai pus in gand ca tu esti zeu intangibil si ai sfidat lumea marsaluind cu geaca rosie brat la brat cu mercenarii gold si cu bancherul de la RAIFAIZEN BANC Cand ai vazut ca lumea tipa si protesteaza la Cotroceni ,in loc sa stai de vorba cu ei ca un om normal ai facut gesturi de papusa mecanica muta si ai plecat sfidand multimea si bunul simt Toate astea ar trebui sa ti dea de gandit domnule si sa te intrebi daca esti un om normal !
ANONIM
05 Ian 2018

PENALUL CEL MAI MARE ....ȚIPĂ....PENALI.....HIHIHI...de râsul curcilor
ANONIM
06 Ian 2018

UN HOT SI TRAFICANT DE ORGANE STRIGA LA ALTI HOTI SLEAHTA DE HOTI !
FELICITARI ...
06 Ian 2018

... DOMNULE IOHANNIS , SINTETZI PE DRUMUL CEL BUN , AFARA CU PENALII DIN GUVERN . SA FIM DIN NOU O TZARA CURATA , FARA HOTI .
LEVST.
11 Ian 2018

Hai siktir , gunoi superamputzit, mai behaie si pe sub alte mese!
Doresc sa comentezMAI VECHI...

PSD, înapoi la modelul Năstase Liviu Dragnea e confuz. Compromisul pe care l-a făcut acceptând penali pe lista PSD, cu el în frunte evident, îl face să atace orbește, pe orice temă, încercând să distragă atenția de la faptul că “până și unui paznic i se cere cazierul judiciar la angajare”, vorba lui Klaus Iohannis. Lista penalilor din PSD, care și-au găsit loc pe liste, este lungă, dar Dragnea, ca un adevărat șef de trib, este cel mai cel, fiind singurul condamnat definitiv, în timp ce restul, tot nume sonore, nu se pot “lăuda” decât cu trimiteri în judecată sau urmăriri penale
07 Noi 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray