2020-06-01 16:42

IOHANNIS vrea Referendum pentru modificarea CONSTITUȚIEI în același timp cu prezidențialele. „Raportul GRECO, un nou cartonaș roșu pentru Guvernul PSD-ALDE!”, consideră președintele

 |  13:52
IOHANNIS vrea Referendum pentru modificarea CONSTITUȚIEI în același timp cu prezidențialele. „Raportul GRECO, un nou cartonaș roșu pentru Guvernul PSD-ALDE!”, consideră președintele

Referendumul pentru modificarea Constituţiei este bine să fie organizat odată cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat la Palatul Cotroceni când ar fi bine să fie organizat un referendum pentru modificarea Constituţiei, şeful statului a răspuns: „După părerea mea, referendumul este bine să fie organizat fie împreună cu primul tur al prezidenţialelor, fie împreună cu al doilea tur", informează Agerpres.

El a adăugat că nu există o recomandare a Comisiei de la Veneţia privind organizarea unui alt scrutin odată cu alegerile prezidenţiale.

„Sigur, s-au grăbit unii politicieni, care au şi boicotat acest referendum, să ne spună că există cică o recomandare dată de Comisia de la Veneţia să nu se organizeze alte forme de scrutin împreună cu alegerile. Ţin să informez opinia publică că această recomandare nu există. Deci, nu există o recomandare dată de Comisia de la Veneţia pentru a evita suprapuneri. Deci, putem fără niciun fel de problemă să organizăm referendumul împreună cu prezidenţialele. Şi, ca o notă de subsol, este foarte curios că exact unii politicieni care sunt foarte nemulţumiţi că vin GRECO şi Comisia de la Veneţia să le dea lecţii folosesc argumentul că de la Comisia de la Veneţia ni s-a spus să nu organizam împreună alegeri cu referendum. Iată un exemplu trist de abordare duplicitară din partea unor politicieni români", a afirmat preşedintele.

În opinia președintelui, raportul GRECO, publicat marţi, este „un nou cartonaş roşu” pentru guvernul PSD-ALDE. El a adăugat că documentul se înscrie în aceeaşi linie cu raportul MCV şi recomandările Comisiei de la Veneţia.

„PSD-ALDE ignoră toate aceste avertismente care arată că direcţia în care vor ei să îndrepte România este greşită", a punctat şeful statului. 

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, Executivului „să vină urgent” cu o iniţiativă legislativă care „va corecta” situaţia legată de Secţia specială pentru procurori, pe care a numit-o „o anomalie”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine