2020-01-24 08:18

Iohannis: Ziua Imnului Naţional, momentul în care privim cu încredere şi optimism către viitorul naţiunii noastre

 |  11:26
Iohannis: Ziua Imnului Naţional, momentul în care privim cu încredere şi optimism către viitorul naţiunii noastre

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Naţional al României, în care afirmă că acesta este momentul în care "privim cu încredere şi optimism către viitorul naţiunii noastre".

"Pe 29 iulie, sărbătorim, ca în fiecare an, 'Ziua Imnului Naţional', unul dintre simbolurile naţionale care ne insuflă sentimentul solidarităţii şi mândria de a fi români. 'Deşteaptă-te române' ne reflectă istoria, luptele şi tradiţiile, servind, în acelaşi timp, ca expresie a identităţii naţionale. (...) 'Ziua Imnului Naţional' este, în acelaşi timp, şi momentul în care privim cu încredere şi optimism către viitorul naţiunii noastre, unul în care ne dorim să ne bucurăm de o securitate naţională extinsă în cadrul marii familii euroatlantice, de prosperitate, democraţie şi de un stat de drept funcţional şi mai eficient", se arată în mesaj, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului spune că încă din timpul Revoluţiei de la 1848, imnul naţional a transmis un mesaj mobilizator naţiunii române de a intra într-o lume nouă, prin trezirea conştiinţei naţionale şi având ca reper tradiţiile sale.

"Versurile imnului au dinamizat eforturile românilor de a-şi urma şi îndeplini idealurile de libertate şi unitate. Sărbătoarea de astăzi este un bun prilej de a invoca virtuţile înaintaşilor noştri, precum şi de a rememora faptele glorioase ale acestora. Spiritul de sacrificiu, abnegaţia şi patriotismul sunt calităţi umane care stau la baza devenirii noastre ca naţiune modernă şi democratică", afirmă Iohannis.

El arată că în urmă cu trei decenii, România s-a reîntors către familia occidentală şi a devenit ulterior membru al Alianţei Nord-Atlantice, al Uniunii Europene şi partener strategic al Statelor Unite ale Americii.

"Astăzi, statul român contribuie activ la consolidarea relaţiei transatlantice şi promovează respectul reciproc, valorile comune şi interesele care racordează, şi mai puternic, Uniunea Europeană la partenerul său, Statele Unite ale Americii", prezizează preşedintele Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-29Parerea ta...

IUBEșTI țARA șI OAMENII FRU
29 Iul 2019

Eleganta și disciplina.
ACROMEGALUL CAP DE IAPA
15 Aug 2019

eleganta de hot ingamfat cu cap de iapa acromegaliana Cat de curand va crapa caci boala asta nu iarta
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
15 Aug 2019

Romania are o gramada de probleme,si economice si sociale si industriale incepand cu 1990...Astia care tot jigniti presedintele aiurea ar trebui sa intelegeti urmatoarele chestii 1-criticati daca vreti la obiect presedintia dar nu atacati persoana pe criterii etnice 2-sper ca remarcati ca atat USa cat si UE sustin pe presedintele Johannis in lupta impotriva coruptiei.3-au trecut 30de ani dupa 1989 din care Johannis a avut la dispozitie un mandat(doar la presedintie si guvernul a fost PSD) iar restul de 25 de ani au fost sub conducerea altora Sincer as vrea sa vad ce-i reprosati presedintelui ca ar fi gresit la presedintie?si ce aveti de reprosat celor de dinainte sau guvernului actual
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray