2019-10-20 22:03

Ion ILIESCU, IRONII la adresa a două posturi TV: Să nu lăsăm adevărul să ne strice o ştire-bombă!

 |  09:52
Ion ILIESCU, IRONII la adresa a două posturi TV: Să nu lăsăm adevărul să ne strice o ştire-bombă!

Fostul preşedinte Ion Iliescu a postat un comentariu critic la adresa posturilor Antena 3 şi România TV în care le ironizează că nu au verificat o informaţie înainte s-o difuzeze, iar cazul relatat este doar o potrivire de nume cu cel al său. ”Să nu lăsăm adevărul să ne strice o ştire-bombă!”, scrie cu umor fostul preşedinte.

Prezentăm integral spusele fostului preşedinte al României:

"”Profesionalism” jurnalistic. Ediţia de weekend – astăzi ANTENA 3

Industria ştirilor false funcţionează şi în weekend.

Cu regret îi anunţ pe jurnaliştii Antenei 3 şi pe cei ai României TV că au ratat o ştire despre mine, soţia mea, şi despre cum ne judecăm noi de cinci ani pentru o bucăţică de pământ din Pantelimon (n-am aflat dacă e vorba despre cartierul cu acelaşi nume, sau despre comuna Pantelimon). Nu dau eu sfaturi jurnaliştilor, dar când trimiţi un car de reportaj să transmită în direct din faţa Înaltei Curţi, te asiguri că nu cheltuieşti banii degeaba. Adică te asiguri că nu dai o ştire falsă. Nu spun să verifice din trei surse, dar un telefon, să mă întrebe dacă este adevărat, sau nu, puteau da. Dar nici de asta nu era nevoie. Era suficient să verifice numele soţiei mele. Care nu este acelaşi cu numele pârâtei.

”În fond, de ce n-ar merita şi ratingul o ştire falsă?” pare să fie motto-ul unor jurnalişti. Sau, poate: ”Să nu lăsăm adevărul să ne strice o ştire-bombă!” Iarăşi nu dau eu sfaturi celor din presă, dar, dacă s-ar întreba serios de ce presa traversează o criză, poate ar vedea că nu concurenţa altor mijloace de comunicare este vinovată de criză. Ştirile false, da.

Aşadar nu orice Ion Iliescu este ”acel” Ion Iliescu. O morală simplă, de sfârşit de săptămână. Sfârşit de săptămână în care industria ştirilor false depăşeşte planul", scrie Ion Iliescu.

În urmă cu trei zile, soţia fostului şef de stat Ion Iliescu, Nina Iliescu, a publicat, pe blogul acestuia, în mod inedit, o precizare în care denunţă apariţia unei serii de ştiri false cu privire la pensia sa, ea apreciind că, din păcate, producţia de „fake news” este o industrie de viitor.

„Intervin foarte rar în spaţiul public. Discreţia a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicaţie colegilor mei de muncă, atâţia câţi mai sunt în viaţă. Este vorba despre o ştire apărută în Evenimentul Zilei, privitoare la cuantumul pensiei mele. Dacă aţi uitat, EvZ este un ziar de <>, unde deontologia profesională e sfântă! Am aflat şi eu asta din ediţia online de azi a jurnalului, sub semnătura doamnei/domnişoarei Ramona Dănciulescu, că <>”, a arătat Nina Iliescu, în precizarea intitulată <<”Profesionalism” jurnalistic . Astăzi ”Evenimentul Zilei”>>.

Ea precizează că „sursa citată” citează, la rândul ei, din ”Libertatea”, care citează, la rândul ei, ”Cancan”, care şi el citează declaraţia de avere a soţului său, cea din 2008, unde venitul său din pensie era de 10.600 de lei pe an, nu pe lună.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-18Parerea ta...

BUBU
18 Feb 2018

Cei drept televiziunile de 2 lei din Romania sunt foarte vinovate de dezinformarea si de starea de isterie a natiei ocolind mereu subiectele importante chiar si de interes nationali dand pe post tot felul de stiri gunoaie.Dar sa vorbeasca Iliescu despre adevar este chiar ultima frontiera...
ANONIM
18 Feb 2018

niste hoti si corupti judeca pe alti hoti si corupti
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Feb 2018

explicatia e simpla.........VARANUL cu haznalele se gudura pe langa americani doar-doar scapa de belele......ILieSCu are in sange bolsevismul....deci nu mai e in barca cu VARANUL...in rest amandoi niste criminali si ticalosi dar cu agende politice diferite
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray