2019-07-22 14:51

Ion Iliescu, MESAJ de ultimă oră. Apel către PSD

 |  20:43
Ion Iliescu, MESAJ de ultimă oră. Apel către PSD

Retras din lumea politică, Ion Iliescu a oferit un interviu telefonic pentru România Tv cu privire la situația Partidului Social Democrat și greșelile care au dus la neîncrederea populației în PSD.

„Primul lucru pe care aș vrea să-l amintesc este tocmai punctul de plecare care a fost revoluția română, PSD-ul fiind partidul care duce mai departe idealurile și obictivele revoluției din decembrie 1989. Revoluția nu a însemnat doar un banal schimb de putere, ci instaurarea democrației, promovarea drepturilor și libertăților cetățenești, a unei noi ordini sociale, mai drepte pentru cei mulți, nu cred că aceste obiective au fost încă realizate în totalitate, încât să le scoatem de pe ordinea noastră de zi. Se impune o clarificare ideologică permanentă, clarificare care să permită reintegrarea acestor teme care au stat la apariția partidului nostru. Este momentul reafirmării opțiunii de stânga a partidului, al reafirmării valorilor democrației românești. Să consolidam acest partid, care s-a născut din istoria noastră, din eforturile noastre, din trăirile noastre, suferințele și victoriile noastre. Ceea ce cer acum tinerii sunt cerințe firești. De ce s-a renunțat la ele?", a declarat Ion Iliescu.

Se impune o acțiune perseverentă pe toate planurile.

„O tendință periculoasă o reprezintă tentația unora de a substitui soluțiile la problemele sociale cu măsuri punitive, în loc să întărim dimensiunea socială a statului. Se impune o acțiune perseverentă pe toate planurile și pe toate mijloacele împotriva corupției, fenomen care subminează autoritatea.", a mai explicat fostul președinte.

Totodată, fostul președinte Ion Iliescu a declarat: „Sondajele de opinie arată că partidele politice sunt la cote joase de încredere. Reconstrucția încrederii în factorul politic trebuie să fie o prioritate pentru PSD."


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-14Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
14 Oct 2018

CE LOVITURA DE STAT . SE JUDECA DUPA MOARTEA LUI . IAR PSD SINT OAMENII [UI POLITITRUCI DIN PARTIDE , IN JUNGLA FACUTA DE EL
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray