2019-11-21 08:32

Ion Iliescu REVINE cu precizări: ”Avem nevoie de stabilitate și de o guvernare COERENTĂ”

 |  23:41
Ion Iliescu REVINE cu precizări: ”Avem nevoie de stabilitate și de o guvernare COERENTĂ”

Fostul președinte Ion Iliescu vine cu precizări după ce România TV a prezentat ceea ce părea a fi o intervenție telefonică la zi. Iliescu punctează printre altele o nevoie mai mare de comunicare și faptul că România are nevoie de stabilitate și de o guvernare coerentă.

"În legătură cu presupusa mea intervenție în procesul politic ce are loc în Partidul Social Democrat, anunțată de postul de televiziune Romania TV, știre preluată și de alte televiziuni si site-uri de stiri, fără o minimă verificare a veridicității știrii, sunt obligat să fac următoarele precizări:

Intervenția mea ”nimicitoare”, dacă am înțeles bine, este doar un colaj din discursul rostit la Congresul PSD din 2015! Poziția exprimată atunci nu este o noutate. Și acum aș spune exact aceleași lucruri în fața conducerii colective a PSD. Poziția mea este bazată pe valori și principii, în care cred, pe care nu le-am negat, de la care nu am abdicat și nici nu intenționez s-o fac.

Nu am încurajat niciodată conducerea conflictuală, indiferent că este vorba despre partid, sau despre instituțiile statului. Abordarea critică a realității nu înseamnă ”atac” la cineva. Înseamnă realism și exprimă dorința de a rezolva probleme, nu de a crea altele noi.

PSD nu reprezintă, prin problemele pe care le are, excepția pe scena politică actuală. De fapt, este printre puținele forțe politice care mai păstrează un minim de coerență în acțiunea și în proiectele sale. Dacă mai mizează însă pe abordarea conflictuală a problemelor interne, va pierde și această minimă coerență.

Dincolo de orice, România are nevoie de stabilitate, de o guvernare coerentă, la rândul ei, responsabilă, și, mai ales, de consolidarea democrației. Repet ce am spus nu o dată: nu poți avea o democrație funcțională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic. Este momentul să redeschidem canalele de comunicare, să reluăm dialogul între forțele politice, și cu societatea civilă.

Ca urmare, cer, în virtutea dreptului la replică, televiziunilor care au generat și răspândit știrea falsă, să facă precizările cuvenite. Și, dacă nu cer prea mult, să mă anunțe și pe mine despre ce am spus, sau am făcut, deși n-am spus și n-am făcut", scrie Ion Iliescu, pe blog.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-15Parerea ta...

ANONIM
16 Oct 2018

BOSOROGULE TARA DUPA 1989 AVEA NEVOIE DE DEZVOLTARE, PROGRES IN TOATE DOMENIILE VIETII SOCIALE tu CU GUNOAIELE UMANE CE TE-AU INCONJURAT ai dezvoltat SECURISMUL SI SINECURISMUL ASA AI BAGAT TARA IN PRAPASTIE DE UNDE NU O MAI POATE SCOATE NIMENI .....................
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray