2020-08-13 06:08

Ion Iliescu: Statul român nu a aprobat înființarea unor închisori CIA

 |  20:20
Ion Iliescu: Statul român nu a aprobat înființarea unor închisori CIA

România nu a fost implicată în problema închisorilor CIA, a explicat fostul președinte al României, Ion Iliescu. Afirmația a fost făcută într-o scrisoare trimisă Comisiei LIBE, imiplicate în anchetarea programului de interogări al CIA.

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a negat într-o scrisoare trimisă Comisiei LIBE a Parlamentului European că România nu a aprobat înființarea pe teritoriul său a unor închisori CIA. „Nimeni din conducerea statului român nu a aprobat înfiinţarea unor închisori ale altui stat pe teritoriul României, şi nimeni din conducerea altui stat nu i-a cerut României aşa ceva. Am declarat public, şi îmi menţin această declaraţie: nu aş fi aprobat niciodată înfiinţarea unor închisori ale altui stat pe teritoriul României”, se arată în textul trimis de președintele de onoare al PSD.

Politicianul social-democrat a subliniat că, deși Congresul SUA a adoptat un raport critic față de programul CIA de extragere a informațiilor de la suspecții de terorist, nu are cunoștință ca pe teritoriul României să fi fost abuzate asemenea persoane. „Am declarat public că violenţa nu se combate cu şi mai multă violenţă, că trebuie să ne adresăm cauzelor profunde, ce generează acte teroriste”, a explicat Ion Iliescu. El a amintit că s-a pronunțat de mai multe ori pe subiectul combaterii terorismului.

Delegația Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European a cerut sprijinul autorităților de la București în anchetarea unor presupuse închisori CIA, relatează Mediafax. Un reprezentant al Comisiei LIBE, Tanja Fajov a declarat vineri, după o întâlnire cu Comisia de Apărare din Senat, că este încântată de disponibilitatea arătată de Senatul României de a publica informații secretizate despre presupuse închisori CIA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-25Parerea ta...

RAZBUNAREA ISTORIEI
25 Sep 2015

Unde este Licuriciul sa apere Europa de Musulmani . Sau ei au facut asta ? Dormit , dormiti si hoti furau pe strada cealanta .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz