2019-10-23 05:36

Iordache EXPLICĂ modificările făcute CODURILOR PENALE, «principii care există peste tot în Europa»

 |  10:25
Iordache EXPLICĂ modificările făcute CODURILOR PENALE, «principii care există peste tot în Europa»

Președintele Comisiei speciale comune a Parlamentului pentru legile Justiției, social-democratul Florin Iordache, a declarat, joi, că amendamentele propuse la modificarea Codurilor Penale privind transpunerea Directivei europene referitoare la prezumția de nevinovăție nu depășesc cadrul Directivei, respingând acuzațiile din spațiul public.

„Aici discutăm despre niște principii care există peste tot în Europa, cele care vizează prezumția de nevinovăție. Adică, nu ai voie să dai date din dosar atâta timp cât dosarul nu ajunge în fața publicului. De asemenea, nu ai voie să prezinți în spațiul public pe cineva ca vinovat până nu există o hotărâre definitivă de condamnare.

Tot în Directivă se vorbește că nu ai voie să prezinți pe cineva în spațiul public cu cătușe, pentru că prezumția de nevinovăție tocmai asta spune. Noi discutăm despre niște lucruri clare. Au existat discuții că se dorește sa diminuăm într-un fel sau altul posibilitatea de a face anchetă. Total fals. S-a spus că toate acele probe care sunt găsite în cazul unei percheziții și care nu au legătură cu fapta respectivă să fie anulate. Total fals.”, a spus Florin Iordache, într-o intervenție la Antena 3.

Un alt amendament controversat este cel care prevede faptul că procurorii sunt obligați, înainte de o percheziție, să spună ce caută.

„Colegii și colege dvs au participat la dezbateri. Nu scrie nicărieri că o percheziție trebuie făcută de comun acord. Este o dezinformare continuă care există”, a mai spus Iordache.

Cât despre imposibilitatea folosirii anumitor probe video în identificarea unui suspect, Florin Iordache a declarat:

Există o totală dezinformare. Eu nu pot opri să depună un amendament. Dar acest amendament se discută cu toți care sunt implicați și asta nu înseamnă că dacă un amendament a fost depus într-o anumită formă și constatăm că acel amendament îngreunează munca sau îngreunează ancheta rămâne în acea formă. Foarte multă manipulare. Haideți să ne uităm efectiv pe textele despre care discutăm!”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray