2019-10-19 17:42

IORDACHE: „Îi retrimitem Bugetul lui IOHANNIS, fără să modificăm nimic...”

 |  16:12
IORDACHE: „Îi retrimitem Bugetul lui IOHANNIS, fără să modificăm nimic...”

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a anunţat, miercuri, că Parlamentul se va reuni în cel mai scurt timp după ce preşedintele va retrimite bugetul şi îl va trimite apoi şefului statului tot în această formă, acesta fiind obligat să îl promulge în 10 zile.

„Este un mod clar de tergiversare, ne aşteptam la acest lucru. Aşteptăm în perioada următoare, sper cât mai repede să îl retrimită, astfel încât într-un plen reunit să-l trimitem în această formă. Nu m-am consultat cu colegii mei, dar din datele şi din calculele pe care noi le-am văzut, toate acele alegaţii pe care le-a prezentat preşedintele, toate acele motivări, că de fapt sunt diferenţe între sumele prevăzute la anumite capitole, nu se susţin şi, în consecinţă, Parlamentul, cu un vot majoritar, aşa cum ştiţi, noi cu 272 (...) am adoptat bugetul, cred că cu un scor sau cu un vot masiv, peste 270, i-l vom retrimite, astfel încât a doua oară în 10 zile să fie obligat să îl promulge", a afirmat Iordache, la Parlament, potrivit Agerpres. El a spus că preşedintele nu a fost „foarte bine pregătit" când a vorbit despre buget. „Aţi văzut, nici nu era foarte bine pregătit preşedintele, căuta tot felul de scuze că de fapt nu doreşte să promulge bugetul, dar tocmai ca să arătăm forţa şi capacitatea majorităţii, în cel mai scurt timp când vom primi vom face şedinţe reunite şi la Comisiile de buget, apoi un vot în Camerele reunite, astfel încât, aşa cum ştiţi, constituţional, poate află şi dumnealui, a doua oară va fi obligat să-l promulge", a adăugat Florin Iordache. Întrebat în legătură cu criticile preşedintelui la adresa bugetului şi a PSD, Iordache a spus: „A primit cred că textul de undeva, nu s-a documentat, consilierii dumnealui cred că nu sunt suficient de pregătiţi pe date şi pe calculul şi pe modul în care a fost constituit bugetul". „Dacă discuta cu asociaţiile, fie că discutăm de primar de comună, fie că discutăm cu cei de la oraşe, toţi cei care au prezentat susţin în continuare, ca să nu mai discutăm, fie că discutăm de Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătăţii sau toate celelalte ministere, este un buget cu o creştere economică suficientă, care asigură, pe de o parte, finanţarea acelor cheltuieli şi a celor investiţii pe care noi ni le-am asumat în programul de guvernare, împreună cu colegii din ALDE şi, în acelaşi timp, chiar şi pentru aceea criticată creştere a alocaţiilor pentru copii avem sursa odată cu adoptarea bugetului", a mai spus Iordache.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-06Parerea ta...

ANONIM
06 Mar 2019

PENTRU SALVAREA RO daca se mai poate ASA CEVA sunt necesare ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE SI UNINOMINALE excluzand candidaturile politrucilor postcomunism care au activat dupa 1989 in functii politice, guvernamentale, administrative si in sistemul judiciar. CLASA POLITICA TREBUIE PRIMENITA 100%.
BĂ RETARZILOR!
06 Mar 2019

DE CE N-O ȚINEȚI AȘA PÂNĂ LA VARĂ, CÂND INTRAȚI CA GRAVIDELE ÎN PRENATAL? DĂ-O DRACULUI DE ȚARĂ!
@@ANONIM
06 Mar 2019

POATE INTELEGI DACA AI ISCUSINTA CE INSEAMNA "Clasa politica trebuie primenita 100%" inclusiv pe cei de la presedentie.
SPIRALA LUI BIVOLARU DE TELEOR
06 Mar 2019

NISTE DAMBLAGI , SCREZOFENICI , DEFECTI DIN NASTERE , CONDUCE DESTINELE TARII
ANONIM
08 Mar 2019

Opinați că domnul parlamentar Florin Iordache a rămas printre politicienii care mai consideră că legea înseamnă politică și că politica ar fi ''izvor de lege'', neglijând aspectul că legea nu a apărut nici pe vremea PSD și nici de chiar pe vremea PNL, (partid istoric), "aspect" cum ar putea fi de altfel "perceput" și pe la mulți dintre "magistrații practicanți" și chiar și pe la avocați ? Lege De la Wikipedia, enciclopedia liberă ,,Surse de drept Cartă Constituție Cutumă Drept divin Drepturile omului Drepturile naturale și juridice Jurisprudența Precedent" ,,Sisteme juridice Drept civil Drept comun Drept chinez pluralismul juridic Drept bisericesc Drept canonic Drept hindus Drept jain Legea iudaică Șaria Drept roman Drept socialist" Etc. ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray