2019-10-15 07:25

IORDACHE, reacţie după sesizarea Comisiei de la Veneţia pe legile JUSTIŢIEI: Nu poate avea niciun efect

 |  13:52
IORDACHE, reacţie după sesizarea Comisiei de la Veneţia pe legile JUSTIŢIEI: Nu poate avea niciun efect

Florin Iordache, preşedintele Comisiei pentru modificarea Legilor Justiţiei, a declarat, în legătură cu faptul că APCE va sesiza Comisia de la Veneţia pe legile justiţiei, că forul european trebuie să ţină cont de deciziile CCR care au spus că legile sunt constituţionale.

"Atâta timp cât avem cel puţin pe două legi faptul că CCR a stabilit că acele legi sunt constituţionale, e un demers politicianist pe care l-a făcut PNL. Partidul Naţional Liberal, atâta timp cât a pierdut în ţară, duce această luptă externă şi au solicitat chiar mai mult, monitorizarea României pe legile justiţiei şi pe ceea ce se întâmplă în România, care din punctul meu de vedere nu este în regulă. În ceea ce priveşte această solicitare pe care o va face APCE către Comisia de la Veneţia, din punctul meu de vedere nu poate avea niciun fel de efect pentru că şi Comisia de la Veneţia înainte de toate trebuie să vadă punctele de vedere exprimate cel puţin de două ori în acest moment de către Curtea Constituţională", a spus Florin Iordache, întrebat cum vede sesizarea Comisiei de la Veneţia şi dacă crede că este oportună.

Chestionat dacă va trimite un punct de vedere către Comisia de la Veneţia pe această temă, Iordache a replicat: "Dacă ne solicită, fără îndoială vom trimite, dar, repet, atâta timp cât s-a constatat că aceste legi sunt constituţionale, atâta timp cât s-a constatat că aceste legi, prin modul prin care au fost adoptate şi prin articolele care modifică, nu aduc în niciun fel atingere independenţei justiţiei, din punctul meu de vedere şi Comisia de la Veneţia nu va avea ce să facă decât să constate că e un demers normal pe care Parlamentul României în final l-a adoptat".

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneţia pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificările Legilor Justiţiei propuse de PSD şi ALDE.

Curtea Constituţională a României a admis joi, 19 aprilie, mai multe sesizări ale PNL, USR şi ÎCCJ privind neconstituţionalitatea unor articole din actul normativ ce modifică Legea 303/2004, privind statutul magistraţilor, drept urmare legea urmând să se reîntoarcă în Parlament.

Prin urmare, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor urmează să fie reexaminate pentru punerea lor de acord cu decizia Curţii Constituţionale.

Obiecţia de neconstituţionalitate a legii a fost făcută de 89 de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România, dar şi de Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Este pentru a doua oară când modificările Legii 303 revin la Parlament, după decizii ale Curţii Constituţionale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-26Parerea ta...

ANONIM
26 Apr 2018

ESTE UNUL DINTRE CEI MAI TURBATI SAU RETARZI POLITRUCI POLITRUCI AI VREMII.
ANONIM
26 Apr 2018

Cum apreciați totuși mesajele politice ale domnului parlametar Florin Iordache , transmise electoratului PSD , de integrare prin țări mai pitorești precum Papua Noua Guinee, Patagonia, Mauritius, după plecarea domnului Mazăre în Madagascar, mesaje ce contravin totuși oarecum evident celor cu care v-au obișnuit lideri anteriori ai PSD și alți lideri politici?
ANONIM
26 Apr 2018

Corectură. Deci, "prin țări sau zone mai pitorești" ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray