2020-02-26 00:40

IORDACHE, reacţie privind înfiinţarea unei Comisii pentru Adevăr şi Reconciliere: Am auzit că a scris pe Facebook Tăriceanu

 |  14:39
IORDACHE, reacţie privind înfiinţarea unei Comisii pentru Adevăr şi Reconciliere: Am auzit că a scris pe Facebook Tăriceanu

Preşedintele Comisiei speciale de modificare a legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat pentru News.ro, referitor la propunerea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a se înfiinţa o Comisie pentru Adevăr şi reconciliere, că oricine poate scrie pe Facebook şi nu are nicio părere despre o astfel de comisie, dar pentru aflarea adevărului, poate ar fi totuşi nevoie.

"Nu ştiu, am auzit că a scris pe Facebook (Tăriceanu - n.r.). Nu am nicio părere, ce să spun? Oricine scrie pe Facebook. Să văd elementele. Oricum, pentru a afla adevărul, poate e nevoie de o comisie", a declarat Florin Iodache pentru News.ro.

Călin Popescu Tăriceanu a scris pe contul său de Facebook ce părere are despre procedura de infringement a Comisiei Europene împotriva României şi a spus că o Comisie pentru Adevăr şi Reconciliere, după modelul altor ţări, ar fi o soluţie pentru a afla adevărul şi a repune justiţia în cadrul democratic.

“O Comisie pentru Adevăr şi Reconciliere – aşa cum a existat şi în alte ţări unde abuzurile au devenit, la un moment dat, un mod curent de operare – este o soluţie pentru a afla adevărul şi a începe procesul de repunere a justiţiei în cadrul democratic firesc. Tocmai pentru că vrem să punem capăt „statului drepţi” şi spectacolului cătuşelor, cred cu tărie că activitatea acestei comisii trebuie să pornească de la un principiu fundamental: toţi oamenii din justiţie şi servicii care ies public şi oferă informaţii despre abuzurile generate de protocoale nu vor avea de suferit. Sunt sigur că mulţi procurori sau judecători au acţionat sub presiune, nu din proprie iniţiativă, iar scopul este să curăţăm sistemul, nu să începem o vânătoare de oameni”, a scris Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-28Parerea ta...

ANONIM
28 Mai 2018

PARTIDELE POLITICE DE DUPA 1989 SUNT DE FAPT GRUPARI INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA REPREZENTATE SI CONDUSE DE CATRE BANDITI, MAFIOTI, TIALOSI, CURVE , RETARDATI, SCLEROZATI, TRADATORI (STRICATII SOCIETATII DEPRAVATE) ETC. In RO e nevoie de SCHIMBAREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE..................la 180 de grade. MITINGUL PSD din 9 iunie VA AJUTA ENORM DE MULT ASTEPTATATA SCHIMBAREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.....................Doamne ajuta RO!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine