2020-01-26 01:31

IPP: Klaus Iohannis pune pe primul loc petrecerea weekendului în loc să numească un Guvern

 |  12:42
IPP: Klaus Iohannis pune pe primul loc petrecerea weekendului în loc să numească un Guvern

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a precizat, într-un comunicat de presă, că România are nevoie "urgentă" de un Guvern pentru a asigura stabilitatea țării. IPP îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că amână o decizie în acest sens pentru „a-şi petrece weekendul”.

"IPP critică decizia președintelui Iohannis de pune pe primul loc petrecerea weekendului amânând, fără justificare, luarea unei decizii de numire a Guvernului, dar și partidele mari, incapabile să găsească/să dorească promovarea tinerilor specialiști cu reputație. Consecvent cu recentul apel făcut președintelui Iohannis în seara zilei de miercuri de a intra în contact și cu societatea civilă (cu cât mai mulți oameni tineri din stradă) pentru a da un semnal simbolic în plus mai ales partidelor mari, nereformate și necredibile, IPP consideră că orice altă consultare suplimentară necesară Președintelui Klaus Iohannis trebuia făcută imediat, până la găsirea unei soluții, indiferent de faptul că este weekend. Atragem atenția că pe fondul situației de contestare generalizată a clasei politice, indecizia și aparenta degajare manifestate de președinte pot duce la contestarea sa și implicit la solicitarea de a-și depune mandatul, situație cu adevărat dramatică pentru establishmentul politic românesc", a precizat IPP.

Sursa citată a ţinut să menţioneze că pledează pentru un Guvern condus de un reprezentant al noii generații de specialiști cu pregătire economică dar care să fie în același timp și membru al unui partid politic.

"Față de alte voci din organizațiile neguvernamentale consacrate pe care staff-ul prezidențial le-a selectat pentru discuția de ieri, Institutul pentru Politici Publice, având experiența luării deciziilor politice în parlament, pledează pentru un Guvern condus de un reprezentant al noii generații de specialiști cu solidă pregătire economică dar care să fie în același timp, fără să fi făcut bravadă de acest lucru, și membru al unui partid politic astfel încât să se înceapă și reconstrucția internă a partidelor. Aceasta trebuie să fie grija prioritară a președintelui, de altfel acesta  a fost și mesajul inițial al președintelui când a inițiat consultările de săptămâna trecută. Constatăm că pe parcurs a extins tematica subiectelor de discuție pentru a face pe placul interlocutorilor deși abordarea acestora, deosebit de relevante, de altfel, exced prerogativele sale constituționale. Sperăm că va avea consecvența și fermitatea necesare să le mențină în atenție în relație cu partidele/ Parlamentul și cu noul Guvern și că va comunica, într-un timp rezonabil, societății, rezultate concrete din lista temelor preluate direct de către domnia sa. Partidele — cele care înțeleg mesajul oamenilor și se reformează — reprezintă singura expresie consacrată pentru exercitarea democrației și a reprezentării între alegeri astfel că, dacă partidele mari românești nu sunt capabile să găsească niciun tânăr membru ne-discreditat și credibil în domeniul său de activitate, le sugerăm să se dizolve pentru a fi cu adevărat o trezire la realitate în societatea românească", a subliniat IPP. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine