2020-08-04 20:08

IRONIE. Consilierul lui Dăncilă FACE PRAF PSD: ”Nu are nicio șansă la prezidențiale, a aruncat cu POMENI!”

 |  19:21
IRONIE. Consilierul lui Dăncilă FACE PRAF PSD: ”Nu are nicio șansă la prezidențiale, a aruncat cu POMENI!”

Proaspăt numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, deputatul independent Remus Borza șochează cu o analiză a recentelor alegeri europarlamentare care nu le dă prea mari motive de speranță celor din PSD. Adică partidului condus tocmai de Dăncilă.

"Europarlamentarele din 26 mai ne-au rezervat mai multe surprize. Prima se referă la ALDE. Niciun sociolog, analist politic, ghicitor în stele nu a prezis un scor atât de slab pentru ALDE. Mai mult decât atât, toate casele de sondare a opiniei publice îi dădeau ALDE 8-14%. Meșter mare cârmaciul care le-a aplicat o dublă lovitură.Netrecerea pragului electoral duce ALDE direct în cărțile de istorie. Partidul va intra în disoluție și mulți parlamentari vor lua calea pribegiei, întorcându-se la izvoare: PNL sau PSD. Rezultatul catastrofal al ALDE îi invalidează candidatura lui Tăriceanu la președinție. Practic, azi, Iohannis e sigur de cel de-al doilea mandat. E clar că nici PSD nu va putea da un prezidențiabil care să-i pună probleme lui Iohannis. Surpriza poate să vină de unde se așteaptă cel mai puțin: USR-PLUS", scrie Borza, pe site-ul său.

Borza își continuă tirul la adresa PSD și chiar la adresa Guvernului Dăncilă. Adică la adresa noii sale șefe. Practic, Borza desființează politicile Guvernului și dă de pământ cu lideri istorici ai PSD precum Adrian Năstase, Octav Cozmâncă, Mircea Geoană și Rodica Nassar.

"Social-democrații ar trebui să învețe să comunice și să facă campanie electorală altfel de cum au făcut-o în ultimii 30 de ani. Dacă vor dori să supraviețuiască, trebuie să învețe să comunice pe platformele online, să-i recâștige pe tineri, populația urbană și românii ce trăiesc în Diaspora. Pentru asta e nevoie de alte mesaje și de o garnitură nouă de comunicatori. PSD nu se poate reinventa cu Rodica Nassar, Octav Cozmâncă, Mircea Geoană și Adrian Năstase. Sunt oameni tineri, oameni competenți, oameni integri în PSD care trebuie aduși în lumina reflectoarelor. Gabriela Zoană, Gabi Zetea, Victor Negrescu, Alexandru Petrescu, Roxana Mînzatu, Petre Gabriel sunt astfel de exemple. Alexandru Atanasiu, fostul senator și ministru al Muncii, ar trebui reactivat. Cătălin Ivan ar trebui adus înapoi în PSD. Conducerea PSD trebuie să aibă reprezentarea faptului că pomenile aruncate cu atâta generozitate și discreționar doar în anumite categorii socio-profesionale nu le aduce neapărat și voturi. Ingratitudinea e proverbială la români. Sunt peste 5 milioane de pensionari cărora PSD le-a majorat pensiile. Sunt 1,4 milioane de bugetari cărora PSD le-a dublat salariile. Sunt peste 800.000 de cetățeni cărora PSD le-a majorat indemnizația de handicap. Sunt peste 400.000 de șomeri cărora PSD le-a majorat alocațiile sociale. Deci,peste 7,5 milioane de români au beneficiat de pe urma generozității partidului de guvernământ. Câți au votat cu PSD pe 26 mai? Puțin peste 2 milioane. Doar în ultimii trei ani, PSD a majorat cheltuielile de personal și de asistență socială cu 73 miliarde lei (15 miliarde euro). Cu banii ăștia, care s-au dus în inflație și importuri, mai bine ar fi finanțat niște sute de km de autostrăzi, zeci de spitale, sute de școli sau câteva fabrici ori uzine. Pe astfel de investiții ar fi câștigat 20 milioane de români, ar fi câștigat România", scrie Borza.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-02

In legatura cu acest articol...

Ministrul Muncii, AVERTISMENT după declarațiile lui Ludovic Orban: ”Vor urma și alții!”

LOTO 2 IUNIE. REZULTATE LOTO 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc

SCANDAL în PNL: Liderul liberal Târju Jiu îi cere DEMISIA lui Ludovic Orban

IMAGINI incredibile. Un paramedic își BATE JOC de un pacient intubat: ”Vrei, bă, un PARIZER?”
Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
02 Iun 2019

ati pierdut pentru ca v-ati comportat asa de arogant cu oamenii si nu v-au mai votat..plus ca ati inceput si cu europenii un circ si o mascarada care v-au facut sa pierdeti si aliatii europeni.Ponta nu a fost deloc prost a inteles ca se scufunda PSD-ul si avenit cu barci de salvare pentru fugari prin partidul nou creat.In Europa nimeni nu mai vrea sa auda de sintagma PSD .Nici eu nu sunt fan Juncker sau Merkel,poti sa fii anti-Merkel nu e nici un fel de problema....dar in momentul cand te situezi impotriva Europei si a USA ne mai ai ce cauta pe scena politica ca partid.PSD e terminat...GAME OVER
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz